Yurdun iç ve doğu kesimleri için kritik hava uyarısı! Don, buzlanma, çığ ve pus etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı hava tahmin raporuna göre, vatandaşlar dikkatli olmalı!
Yurdun iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.
ANAKRA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Mart Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.
Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Buna göre Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun parçalı ve yer yer çok bulutlu,bu sabah ilk saatlerde Artvin çevrelerinin hafif yağmurlu, Kars çevrelerinin hafif kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Yurdun iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi, heyelan, ulaşımda aksamalar ve kar erimesine bağlı olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
6 Mart Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporu açıklandı. Kuzeybatı kesimlerde hava sıcaklığının artması beklenirken, diğer yerlerde değişiklik olmayacak. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesine karşı tedbirli olunmalı.