DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.41 ₺
G.ALTIN 2,861.94 ₺
BTC 62,982.99 $
ETH 2,452.40 $
BİST 9,957.91

Yazın Gelmesiyle Kıyafet Tercihleri Değişiyor

YaşamYerelBursa 5
Yayınlama: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 17:25 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Ağustos ayı ile birlikte tekrar kavurucu sıcakların başlaması ve Türkiye'ye yaklaşan Afrika sıcaklarının etkisiyle, uzmanlar vatandaşları hafif, pamuklu ve açık renkli kıyafetler giymeleri konusunda uyarıyor. Koyu renkli kıyafetlerin güneş ışınlarını daha çok çektiği bilgisini veren uzmanlar, gelecek günlerde sıcaklıkların artmasıyla kıyafet tercihinin hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Yazın Gelmesiyle Kıyafet Tercihleri Değişiyor

Yaz aylarının sıcak havalarıyla beraber, kıyafet seçimlerinin de önem kazandığı belirtildi. Uzmanlar, güneşin etkisinin arttığı dönemde vatandaşların pamuklu ve açık renkli kıyafetleri tercih etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Koyu renkli kıyafetlerin güneş ışınlarını çektiği ve Afrika sıcaklarının etkisiyle alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığı belirtiliyor.

Kavurucu sıcakların yeniden başladığı ve Afrika sıcaklarının gelmek üzere olduğu Ağustos ayında vatandaşların kıyafet tercihleri yeniden uzmanların gündemine geldi.

BURSA (İGFA) - Kavurucu sıcaklarla mücadele ederken alınacak önlemlere ek olarak hafif, pamuklu ve açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, koyu renkli kıyafetlerin güneş ışınlarını daha çok çektiği konusunda vatandaşları uyarıyor.

Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye de gelmesi beklenen Afrika sıcaklarından en az seviyede etkilenmek için kıyafet tercihinin çok önemli olduğunu kaydeden uzmanlar özellikle pamuklu, yumuşak ve hava alabilen kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Açık renkli kıyafetlerin güneş ışınlarını yansıtmaya yardımcı olduğunu ifade eden uzmanlar, vatandaşların özellikle güneşe maruz kalmak zorunda oldukları durumlarda kıyafet seçimlerine oldukça dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber kıyafet seçimleri değişiyor. Uzmanlar, sıcak hava koşullarına uygun olarak hafif, pamuklu ve açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle koyu renkli kıyafetlerin güneş ışınlarını çektiğini belirten uzmanlar, Afrika sıcaklarının etkisiyle kıyafet seçiminin önemine dikkat çekiyor. Vatandaşlar, güneş altında uzun süre geçirmek zorunda oldukları durumlarda kıyafetlerini özenle seçmeli ve sağlıklarını korumalıdır.

BENZER HABER