DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Yaz Aylarında Çocukların Sağlığı İçin Öneriler

Sağlık 11
Yayınlama: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 12:14 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları çocukları da etkiliyor. Uzmanlar, çocukların vücuttaki sıvı kaybına dikkat etmeleri ve su, süt, ve ayran gibi sağlıklı içecekleri tercih etmelerini öneriyor.

Yaz Aylarında Çocukların Sağlığı İçin Öneriler

Yaz aylarında çocukların sağlığı için önemli bir uyarı geldi! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava çocukları da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, vücuttaki sıvı kaybını önlemek ve sağlıklı içecekler tüketmek konusunda ebeveynlere uyarılarda bulunuyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları herkes gibi çocukları da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar gazlı ve şekerli içecekler yerine su, süt ve ayran tüketilmesini öneriyor.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, sıcak havalarda çocukları ve ebeveynlerini sağlıklı serinlik veren içecekler konusunda özenli olmaya çağırdı.

Teksüt Satış Direktörü Murat Keleş çocukların bu dönemde daha çok şekerli ve gazlı içeceklere yöneldiğine dikkat çekti. Süt içme alışkanlığının her yaş grubunda devam etmesi gerektiğini belirterek, bu alışkanlıkların çocuk yaşlarda kazanıldığının unutulmaması gerektiğini paylaştı.

Murat Keleş hem yetişkinlerde hem de çocuklarda vücuttan terle kaybedilen sıvıyı su, süt ve ayran ile yerine konulmasının sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Çocukların her gün yeterli miktarda ve sağlıklı içeceklerle beslenmesi fiziksel gelişimlerini de olumlu yönde etkilediğini ifade eden Keleş, "Yazın terlemeyle vücudumuzdan su ve elektrolit denilen tuz kaybı oluyor. İçerdiği mineraller ve su sayesinde, kaybedilen maddelerin telafi edilmesi ve dengelenmesinde ayran en önemli içecekler arasında yer alıyor. Sıcak havalarda tüketilen süt ve ayran, serinletici özelliğiyle vücut sıcaklığın dengelenmesinde ve hararetin giderilmesinde etkili olur. Ayran içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayran, terlemeyle oluşan kayıplar sonrasında gelişen yorgunluğun giderilmesinde ve kasları gevşetici özelliği nedeniyle de sinir sisteminin rahatlamasında destekleyicidir.” diye konuştu.

Teksüt'ün Satış Direktörü Murat Keleş, çocukların sıcak havalarda daha çok şekerli ve gazlı içecekler tükettiklerine dikkat çekerek su, süt ve ayran gibi içeceklerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Süt ve ayranın içerdikleri mineraller ve su ile vücuttaki kayıpların telafi edilmesine yardımcı olduğunu belirten Keleş, çocukların fiziksel gelişimlerini olumlu yönde etkileyen bu içeceklerin önemini vurguluyor.

BENZER HABER