DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Vatandaşlar Kırmızı Et Fiyatlarından Memnuniyetsiz

GündemYerelBursa 8
Yayınlama: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 17:25 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Enflasyonun artması ile birlikte gıda sektöründe de fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Vatandaşlar özellikle kırmızı et fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasından dolayı endişeli ve memnuniyetsiz. Herkes Duysun mikrofonuna yapılan açıklamalarda da 'Et almak artık lüks oldu' diyen vatandaşlar, temel gıda ürünlerini zor alabildiklerini ifade ediyor.

Vatandaşlar Kırmızı Et Fiyatlarından Memnuniyetsiz

Enflasyonun artmasıyla birlikte gıda sektöründe yaşanan fiyat artışları, özellikle kırmızı et fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesi vatandaşları endişelendiriyor. 'Herkes Duysun' mikrofonuna konuşan Bursalı vatandaşlar, 'Et almak artık lüks oldu' diyerek sıkıntılarını dile getiriyor.

Enflasyonun artması her sektörde olduğu gibi gıda sektörünü de vurdu. Vatandaşlar özellikle kırmızı et fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesinden şikayetçi.

HERKES DUYSUN /BURSA (İGFA) - Enflasyonun artması her sektörde olduğu gibi gıda sektörünü de vurdu. Enflasyonun yanı sıra döviz kurlarından da etkilenen gıda sektörü, özellikle kırmızı et fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesine neden oluyor. Vatandaşlar, ayda bir kırmızı et yediklerinde kendilerini şanslı hissettiklerini dile getiriyor.

Herkes Duysun mikrofonuna ‘Et almak artık lüks oldu’ diyen Bursalı vatandaşlar, Kurban’dan Kurban’a et yiyorduk artık onu da kesemiyoruz.  Bırak eti, temel gıda ürünlerini zor alıyoruz. Artık et fiyatlarını takip etmeyi bıraktık. Et aldığımız zaman kendimizi şanslı hissediyorum.” diye isyan etti.

Vatandaşlar, enflasyonun ve döviz kurundaki dalgalanmaların etkisiyle gıda sektöründe yaşanan fiyat artışlarından dolayı ekonomik zorluklar yaşamaktadır. Özellikle kırmızı et fiyatlarının yüksek seviyelere çıkması, vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını karşılamasında büyük bir engel oluşturmaktadır. Yaşanan bu durumun siyasi, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla ele alınması gerekmektedir.

BENZER HABER