DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Vali Aygöl: Bilecik, Tarım Şehri Olarak Öne Çıkıyor

Yaşam 15
Yayınlama: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 13:23 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gölpazarı Kültür Merkezinde düzenlenen 'Yağlı Ayçiçek Sözleşmeli Üretim' toplantısına katıldı. Aygöl, yaptığı konuşmada Bilecik'i tarihi, doğası, kültürü ve tarım arazisiyle zengin bir şehir olarak tanımlayarak, 88 farklı ürün çeşidiyle adeta bir tarım şehri olduğunu vurguladı. Vali Aygöl, çiftçilere ve üreticilere destek olma görevlerinin önemine vurgu yaparak, Bilecik'te yıllık ortalama 18 bin ton yağlık ayçiçeği üretildiğini belirtti.

Vali Aygöl: Bilecik, Tarım Şehri Olarak Öne Çıkıyor

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gölpazarı Kültür Merkezinde düzenlenen 'Yağlı Ayçiçek Sözleşmeli Üretim' toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Aygöl'ün tarım ve üreticilerle ilgili sözleri dikkat çekti.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gölpazarı Kültür Merkezinde düzenlenen “Yağlı Ayçiçek Sözleşmeli Üretim” toplantısına katıldı.

BİELCİK (İGFA) - Bilecik Valisi Şefik Aygöl yaptığı konuşmada: “Bilecik’imiz her yönüyle muhteşem bir şehir. Tarihi,doğası,kültürü ve tabi ki tarım arazisi bakımından oldukça zengin, 88 farklı ürün çeşidiyle adeta bir tarım şehri. Bizlere düşen görev çiftçilerimizin,üreticilerimizin daima yanında olmak ve onlara gerekli desteği sağlamaktır, Bilecik’te her yıl ortalama 18 bin ton yağlık ayçiçeği üretimi yapılmaktadır” dedi.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ün ifadeleri, Bilecik'in tarım potansiyelini ve çeşitliliğini vurgulayarak, şehrin tarım sektöründeki önemini ortaya koyuyor. Yağlı ayçiçeği üretiminin yıllık ortalama 18 bin ton olduğu bilgisi, Bilecik'in tarımda ne kadar etkili bir konumda bulunduğunu gözler önüne seriyor. Vali Aygöl'ün çiftçilere verdiği destek mesajı, şehirde tarıma verilen önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.

BENZER HABER