DOLAR 34.09 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,835.40 ₺
BTC 61,812.95 $
ETH 2,384.55 $
BİST 9,975.61

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka Türkiye'de Ticaret ve Ekonomik İlişkileri Değerlendirdi

Ekonomi 5
Yayınlama: 11 Temmuz 2024 Perşembe 17:13 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka, Türkiye ziyareti kapsamında, Ticaret Bakanlığı'nı ziyaret ederek ikili ticari ve ekonomik ilişkileri ele aldı. Serbest Ticaret Anlaşması onay sürecinin tamamlanmasının ardından karşılıklı ticaret hacmi hedefi belirlendi.

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka Türkiye'de Ticaret ve Ekonomik İlişkileri Değerlendirdi

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 8 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka'nın Türkiye ziyareti, ikili ticaret ve ekonomik ilişkileri masaya yatırdı! Serbest Ticaret Anlaşması onay sürecinin tamamlanmasının ardından ticaret hacmi hedefi belirlendi, detaylar haberimizde.

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka, Türkiye ziyareti kapsamında, ikili ticari ve ekonomik ilişkiler ele alındı.

ANKARA (İGFA) - Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka, Türkiye ziyareti kapsamında Ticaret Bakanlığı'nı da ziyaret etti.

İkili ticari ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı toplantıda Ukrayna ile Serbest Ticaret Anlaşmamızın iç onay sürecinin yakın zamanda tamamlanmasının ardından karşılıklı ticaret hacminin Cumhurbaşkanlarınca belirlenen 10 milyar dolar seviyesine ulaştırma hususundaki kararlılığı yieneldi. Bu kapsamda atılabilecek adımları detaylıca ele alındı.

Ticaret Bakanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan paylaşımda, "Ortak coğrafyayı paylaştığımız kardeş Ukrayna halkı ile her alanda olduğu gibi ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesine önem veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka'nın Türkiye'deki ziyareti, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine odaklandı. Serbest Ticaret Anlaşması'nın onay sürecinin tamamlanmasının ardından karşılıklı ticaret hacminin artırılması konusunda kararlılık vurgulandı. Türkiye ve Ukrayna'nın ortak coğrafyasını paylaşan kardeş ülkeler olarak ekonomik iş birliği adımları konusunda detaylı görüşmeler gerçekleştirildi.

BENZER HABER