DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,868.82 ₺
BTC 62,974.50 $
ETH 2,452.07 $
BİST 9,915.88

Türkiye'nin Vize Sorunları Can Yakmaya Devam Ediyor! Bulgarların Kimlikle Girdiği Ülkemizden Vizeyi Ödesek Bile Çıkamıyoruz

SiyasetYerelEdirne 5
Yayınlama: 24 Haziran 2024 Pazartesi 09:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Geçmiş dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'nin vize almakta yaşanan sıkıntıları dile getirerek, Bulgarlar kimlikleriyle ülkemize giriş yaparken, vatandaşların vize almak için zorluklarla karşılaştığını belirtti. AB ülkelerine vize için yıllar sonrasına randevu verilmesi ve diğer bazı ülkelerden gelen vatandaşlara daha kolay vize verilmesinin adaletsizliği tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin Vize Sorunları Can Yakmaya Devam Ediyor! Bulgarların Kimlikle Girdiği Ülkemizden Vizeyi Ödesek Bile Çıkamıyoruz

Türkiye'de vize almaya çalışan vatandaşların karşılaştığı zorluklar gün geçtikçe artıyor. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun açıklamalarıyla gündeme gelen konu, Bulgarların kimlikleriyle Türkiye'ye kolayca giriş yaparken, vatandaşların vize almak için aylarca hatta yıllarca beklemek zorunda kaldıklarını ortaya koyuyor. AB ülkelerine vize almakta yaşanan sıkıntılar ve adaletsiz uygulamalar, Türkiye'nin itibarını sorgulatmaya devam ediyor. Vize sorununun çözüme kavuşturulması için adımlar atılması beklenirken, Bulgaristan ve diğer ülkelerle yaşanan vize zorlukları gündemdeki yerini koruyor.

Geçmiş dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kendisini arayan bir kişinin vize almakta yaşadığı sıkıntıyı dile getirerek Türkiye’nin itibarının yerlerde olduğunu belirtti.

Erdooğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Gaytancıoğlu’nun konuyla ilgili sosyal medyasında paylaştığı açıklama şöyle; “Geçen gün bir amcamız beni aradı, kızım Amerika'da doğum yaptı, torunumu görmeye gidemiyorum dedi. 65 yaşındaki amcaya vize için 1 buçuk yıl sonraya randevu verilmiş. AB ülkelerine gidenlere vize tarihi dahi verilmiyor. Ama Suriyeliler, Afganlar şimdide Ruanda'lılar bize serbestçe gelebiliyorlar.

22 yılda AB tam üyelik hayallerinden bir sürü Ortadoğuluyla yaşamak zorunda kalıp reddedilen vize başvurularımıza itiraz bile edemediğimiz noktaya geldik.

İTİBAR YERLERDE, İTİRAZ DAHİ EDEMİYORUZ.

Ne demişlerdi. AB ile vize sorunu bitecek, vize kalkacak. Bulgarlar her gün kimliğini göstererek Edirne'ye geliyor, bizim yurttaşlarımız Bulgaristan'a alabilirlerse vize alarak gidiyorlar,, hele şimdi vize bile vermiyorlar. Bu arada, Türkiye ile Ruanda arasında yapılan turizm anlaşmasında amaç İngiltere’deki sığınmacıları Türkiye’ye aktarmak. Yani şimdi birde Ruanda'lılar ile uğraşacağız.”

Geçmiş dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun ifadeleri, Türkiye'nin vize politikaları ve uygulamaları üzerinden yapılan önemli bir eleştiriyi tekrar gündeme taşıdı. Ülke içinde ve dışında yaşayan vatandaşların vize almak için karşılaştıkları sorunlar, adaletsizlik ve haksızlıklar kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bulgarların kimlikleriyle giriş yaparken, diğer vatandaşların uzun süreli vize başvurularıyla karşılaşması, Türkiye'nin vize politikalarındaki adaletsizliklerin bir yansıması olarak öne çıkıyor. AB ülkelerine vize almak zorunda kalan vatandaşların yaşadığı mağduriyetler ve Bulgaristan gibi ülkelerle yaşanan vize sorunları, Türkiye'nin vize politikalarının gözden geçirilmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme getiriyor. Vatandaşların haksızlık ve mağduriyet yaşamadan seyahat etme hakkının sağlanması için, vize prosedürlerinde şeffaflık, hızlılık ve adaletin ön planda olması gerektiği belirtiliyor.

BENZER HABER