DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.40 ₺
G.ALTIN 2,868.21 ₺
BTC 62,979.48 $
ETH 2,452.26 $
BİST 9,917.84

Türkiye'den KKTC'ye Hibe Edilen Mobil X-Ray Cihazı Gümrükte Görev Alacak

Gündem 10
Yayınlama: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 10:42 Kaynak: İGF Haber Ajansı

'Türkiye tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gümrük kontrolünde kullanılmak üzere hibe edilen mobil X-ray cihazının törenle teslimi yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile KKTC Maliye Bakanlığı arasındaki işbirliği kapsamında düzenlenen törene KKTC Başbakanı, Ticaret Bakanı ve Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı katıldı.

Türkiye'den KKTC'ye Hibe Edilen Mobil X-Ray Cihazı Gümrükte Görev Alacak

Türkiye, KKTC'ye gümrük kontrolünde kullanılmak üzere hibe edilen mobil X-ray cihazı teslim töreni gerçekleştirildi. Ticaret ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendiren bu hibe, KKTC'nin gümrük kontrollerini daha etkin ve güvenli hale getirecek. KKTC ve Türkiye yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen törende duygusal anlar yaşandı.

Türkiye tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gümrük kontrolünde kullanılmak üzere hibe edilen mobil X-ray cihazının törenle teslimi yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile KKTC Maliye Bakanlığı arasında dış ticaret güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılıkla mücadele alanlarında işbirliği kapsamında hibe edilen mobil X-ray cihazının teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.

Gazimağusa Limanı'ndaki törene KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve ilgililer katıldı.

Törende konuşan KKTC Başbakanı Üstel, ülke ekonomisini daha ileriye götürebilmek için çalıştıklarını vurgulayarak, Ercan Havalimanı'ndan sonra Gazimağusa Limanı'nın da gelen mobil X-ray cihazıyla daha güvenli ve çağdaş sisteme kavuştuğunu ifade etti. Üstel, KKTC'nin kalkınması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, cihaz desteği için Türkiye'ye teşekkür etti.
 
Ticaret Bakanı Bolat, Kıbrıs Türklerinin uğradığı haksızlıklara karşı birlikte mücadelenin kendileri için asli vazife olduğunu söyleyerek, "Türkiye güçlenerek yükseldikçe KKTC de yükselecek." dedi.  Bakan Bolat, Türkiye'nin her zaman KKTC'ye önem verdiğini vurgulayarak, hibe edilen mobil X-ray cihazının hayırlı olmasını diledi.

Türkiye tarafından KKTC'ye hibe edilen mobil X-ray cihazının ikincisinin de gelecek ay içinde Girne Limanı'nda hizmete gireceği bildirildi.

KKTC ve Türkiye arasındaki işbirliğini güçlendiren mobil X-ray cihazı teslim töreni, dış ticaret güvenliğinin sağlanması adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Bu cihazların hibe edilmesi, KKTC'nin gümrük kontrollerini modernize ederek güvenliğini artırması açısından büyük bir fırsat sunuyor. İki ülke arasındaki dayanışma ve desteğin simgesi olan bu tören, Kıbrıs Türklerinin ekonomik ve ticari alanda gelişimine katkı sağlayacak bir adım olarak öne çıkıyor.

BENZER HABER