DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,863.38 ₺
BTC 62,987.60 $
ETH 2,452.58 $
BİST 9,959.84

Türkiye'de Hava Sıcaklıkları Artmaya Devam Ediyor: Meteoroloji Tahminleri

Gündem 4
Yayınlama: 14 Nisan 2024 Pazar 09:02 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Meteoroloji'nin yayımladığı günlük hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin bazı bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi beklentiler arasında. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ettiği belirtilirken, rüzgar da etkisini sürdürüyor.

Türkiye'de Hava Sıcaklıkları Artmaya Devam Ediyor: Meteoroloji Tahminleri

Türkiye genelinde hava durumu değişiklikleri! Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis uyarısı yapılırken, çığ tehlikesi riskli bölgeler için duyuruldu. Hava sıcaklıklarındaki artış ve rüzgar şiddeti dikkat çekiyor.

Meteoroloji'nin yayımladığı günlük hava tahmin raporuna göre yurdun batısının iç kesimlerinde sabaha ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

ANKARA (İGFA) - Meteroloji Genel Müdürlüğü, 14 Nisan Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

Buna göre Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Malatya ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yurdun batısının iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi beklenirken, rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimleri ile gece saatlerinde marmara'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Marmara, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin farklı bölgelerinde hava koşullarında değişiklikler yaşanıyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis beklentileri göz önünde bulundurulurken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarıları yapılıyor. Ayrıca, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artış eğilimi devam ederken, rüzgarın etkisi özellikle kuzey ve güneydoğu bölgelerinde hissediliyor.

BENZER HABER