13 Mart 2025 Perşembe
DOLAR 36.61 ₺
EURO 39.88 ₺
STERLIN 47.48 ₺
G.ALTIN 3,506.74 ₺
BTC 83,856.46 $
ETH 1,901.70 $
BİST 10,727.58

Türk Telekom CEO'su Mardin'de Fiber Hızının Artışını Açıkladı

TeknolojiMardin 17
Yayınlama: 1 Ocak 2025 Çarşamba 13:22 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, yeni yılı fiber dönüşüm operasyonları yürüten saha ekipleriyle birlikte Mardin'e geldi. Mardin'de fiber ağ uzunluğunu 474 bin kilometreye çıkartarak yüzde yüze yaklaşan fiberleşme oranı ile 487 Mbps'ye ulaşan erişim hızı kapasitesini duyurdu.

Türk Telekom CEO'su Mardin'de Fiber Hızının Artışını Açıkladı
ads

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, fiber hızın Mardin'e ulaşmasını açıkladı! Mardin'de 474 bin kilometreye çıkartılan fiber ağ uzunluğu ve 487 Mbps'ye ulaşan erişim hızı ile bölgede yüksek hızda internet erişimi sağlanacak.

Yeni yılı fiber dönüşüm için çalışan saha ekipleriyle birlikte Mardin’de karşılayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, "Fiberin hızını Türkiye’nin her köşesine taşıyoruz" dedi.

MARDİN (İGFA) - Türk Telekom, 2024 yılını 2025’e bağlayan 31 Aralık gecesinde Mardin’de gerçekleştirdiği çalışmalarla fiber ağ uzunluğunu 474 bin kilometreye taşıdı.

Fiberleşme oranı yüzde yüze yaklaşan Mardin’de, Türk Telekom’un sunduğu erişim hızı kapasitesi ise ülke ortalamasının üzerine çıkarak 487 Mbps’ye ulaştı.

Yeni yılı fiber dönüşüm operasyonları yürüten saha çalışanlarıyla birlikte Mardin’de karşılayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, herkes için yüksek hızda erişim mottosuyla, ülkemizi en doğusundan en batısına, en güneyinden en kuzeyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber ağlarla örmeye devam ettiklerini söyledi.

"Türkiye genelinde ortalama 300 Mbps’i aşan hız verebilecek altyapı kapasitesine sahibiz. 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sağlıyoruz" diyen Önal, "Mardin’de yüzde yüze yaklaşan fiberleşme oranıyla buradaki abonelerimize 487 Mbps ile Türkiye ortalamasının üzerinde erişim hızı sunabilecek altyapımız var. Kentte LTE mobil baz istasyonu fiberleşmesinde de yüzde 56 ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir değere ulaştık. Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” diye konuştu.

Türk Telekom, Mardin'de gerçekleştirdiği çalışmalarla fiber ağ uzunluğunu 474 bin kilometreye çıkartarak fiberleşme oranını yükseltti. CEO Ümit Önal, Türkiye genelinde 300 Mbps'i aşan hız kapasitesine sahip olduklarını ve Mardin'deki abonelere 487 Mbps ile Türkiye ortalamasının üzerinde erişim hızı sunacaklarını belirtti. Önal, hedeflerinin herkes için daha bağlantılı, daha akıllı ve güvenli bir dijital dünya oluşturmak olduğunu vurguladı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code