DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Tünel Emekçileri Faiz Artışına Sert Tepki!

Siyaset 3
Yayınlama: 22 Mart 2024 Cuma 14:19 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Tünel Emekçileri Derneği Başkanı Ümit Demiroğlu ve Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı, kredi kartı faizlerinin yüzde 5'e yükseltilmesine sert bir tepki gösterdi. Demiroğlu, faiz artışının memurlar, emekliler, işçiler ve esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Tünel Emekçileri Faiz Artışına Sert Tepki!

Tünel Emekçileri Derneği Başkanı Ümit Demiroğlu, kredi kartı faizlerinin yüzde 5'e yükseltilmesine sert bir tepki gösterdi. Faiz artışı, vatandaşların daralan bütçelerini daha da zorlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz konusundaki sözlerine atıfta bulunan Demiroğlu, halkın yine talan politikalarının kurbanı olduğunu belirtti.

Tünel Emekçileri Derneği Başkanı ve Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı Ümit Demiroğlu, kredi kartı faizlerinin yüzde 5'e yükseltilmesi kararına sert bir tepki gösterdi

ANKARA (İGFA) - Faiz artışının memurlar, emekliler, işçiler ve esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Tünel Emekçileri Derneği Başkanı Ümit Demiroğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Demiroğlu, "Kredi kartı faizlerindeki bu aşırı artışla, geçim sıkıntısı içindeki vatandaşlarımızın yükü daha da ağırlaştı. Zaten daralan bütçeler, şimdi daha da zorlanacak," diyerek durumun vahametini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişteki "faiz" konusundaki sözlerini anımsatan Demiroğlu, "Hani faiz haramdı, düşecekti? Ne yazık ki vatandaş yine yalan, dolan ve talan politikalarının kurbanı oldu. Yaparsa AKP yapar dediler, maalesef yaptılar ve yine emekçinin sırtına yüklediler," ifadelerini kullandı.

Tünel Emekçileri Derneği Başkanı Ümit Demiroğlu, kredi kartı faizlerindeki artışın ekonomik zorlukları daha da derinleştireceğine dikkat çekti. Demiroğlu'nun sert tepkisi, vatandaşların ekonomik sıkıntılarını arttıran politikaların eleştirilmesine yönelik bir çağrı niteliği taşıyor. Faiz konusundaki vaatlerin unutulmasına vurgu yaparak, hükümetin vatandaşların çıkarlarını gözetmesi gerektiğini belirtti.

BENZER HABER