DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Tülay Çağlar Kadı, Sanat Dünyasında İz Bırakmaya Devam Ediyor

Gündem 8
Yayınlama: 11 Temmuz 2024 Perşembe 11:34 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Sanatın toplum üstündeki etkisini önemseyen ve buna ilişkin projelerde yer alan Tülay Çağlar Kadı, genç sanatçıları ve ülkemizi yurt dışında temsil eden sanatçıları destekleyen çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Antik dönemden günümüze uzanan sanat eserleriyle ilgili yapılan radyo kayıtları ve köşe yazılarıyla sanatseverlerle buluşan Tülay Çağlar Kadı, Anadolu'nun sanat tarihine ışık tutarak izleyicileri bilgilendiriyor.

Tülay Çağlar Kadı, Sanat Dünyasında İz Bırakmaya Devam Ediyor

Sanat dünyasının parlayan yıldızı Tülay Çağlar Kadı, yapmış olduğu başarılı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Genç yeteneklere verdiği desteklerle tanınan Kadı, ülkemizin sanatını yurt dışında başarıyla temsil ediyor ve büyük beğeni topluyor. Sanatseverlerin dikkatini çeken Antik dönemden günümüze uzanan eserler hakkındaki yazılarıyla öne çıkan Tülay Çağlar Kadı'nın adı, sanat dünyasında iz bırakıyor.

Sanatın toplum üstündeki etkisini önemseyen ve buna ilişkin projelerde yer alan Tülay Çağlar Kadı , kendisine gelen olumlu tepkilerden oldukça memnun olduğunu belirtti. 

İSTANBUL (İGFA) -  Vakıf üniversitelerinde sanat tasarım fakültelerinde uzmanlık alanında eğitimcilik yapan Tülay Çağlar Kadı yayın yönetmeni ve gazete yazarıdır.  İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri mezuniyetinin ardından Sanat Tasarım lisansını, Tarih alanında yüksek lisansla birleştirmiştir. Ulusal ve yerel bağımsız medya platformlarında sürekli, güncel yayınlar oluşturmaktadır. 

Genç sanatçıları destekleyen projelerin yanı sıra ülkemizi yurt dışında temsil eden sanatçılarımızla ilgili projeleri desteklemektedir. Anadolu’nun antik dönemden günümüze ulaşan sanat eserlerini ilişkin sayısız radyo kaydı ve gazetelerde yayınlanmış köşe yazıları mevcuttur. Güncel zamanda ise Anadolu’nun ikonografik sanat tarihine ışık tutan temsillerini okuyucularına aktarmaktadır. 
İlk Çağ Anadolu Medeniyetlerine ilişkin hazırladığı Anadolu'da Antik Sanat İzleri konulu eserinin ardından Erken Dönem Türk Sanatı ve Artuklu Sanat Tarihini kitaplarını oluşturmuştur. Tülay Çağlar Kadı evli ve iki çocuk annesidir.

 Geçtiğimiz günlerde Tülay Çağlar Kadı basına “ Genç isimlere destek vermeye devam edeceğim . Kariyerimi daha iyi yerlere getirmek için çalışacağım. Sevenlerimin destekleriyle daha motive oluyorum” dedi.

Tülay Çağlar Kadı, sanat alanındaki çalışmalarıyla sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da ses getiriyor. Genç sanatçılara destek vererek geleceğe ışık tutan Kadı, Anadolu'nun zengin sanat mirasını da ön plana çıkarıyor. Yaptığı yayınlar ve kitaplarıyla sanat tarihine katkıda bulunan Tülay Çağlar Kadı, gelecek projelerle de adından söz ettireceğe benziyor.

BENZER HABER