DOLAR 34.09 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,835.40 ₺
BTC 61,812.95 $
ETH 2,384.55 $
BİST 9,975.61

TÜİK verilerine göre sanayi üretimi yıllık yüzde 0,1 azaldı

Ekonomi 11
Yayınlama: 11 Temmuz 2024 Perşembe 16:49 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalış kaydetti. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mayısta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,9 artarken imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 0,4 azaldı. Arındırıl

TÜİK verilerine göre sanayi üretimi yıllık yüzde 0,1 azaldı

TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre, Türkiye'de sanayi üretimi endeksi yıllık bazda minimal bir azalış gösterdi. Madencilik sektöründe artış gözlemlenirken imalat sektöründe ise düşüş yaşandı. TÜİK'in raporuna göre, sanayi endeksindeki bu değişimler ekonomi uzmanları tarafından yakından takip ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - TÜİK, Sanayi Üretim Endeksi'nde Mayıs ayı verilerini açıkladı.

Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalış kaydetti.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mayısta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,9 artarken imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 0,4 azaldı. Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde yıllık bazda yüzde 2,4 artış oldu.

Mayıs ayına ilişkin TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin sanayi sektöründe yaşanan yıllık yüzde 0,1'lik azalış endişe yarattı. Madencilik sektöründeki artış bir miktar denge sağlasa da imalat sektöründeki düşüş önemli bir gözlem olarak karşımıza çıkıyor. Bu veriler, ülke ekonomisinin genel durumu ve geleceğe yönelik tahminleri belirlemede önemli bir rol oynuyor.

BENZER HABER