DOLAR 34.24 ₺
EURO 37.16 ₺
STERLIN 44.48 ₺
G.ALTIN 3,010.95 ₺
BTC 67,250.96 $
ETH 2,545.28 $
BİST 8,872.85

Trakya Üniversitesi, Balkan Üniversiteler Birliği ile Stratejik İş Birliğini Güçlendiriyor

EğitimYerelEdirne 9
Yayınlama: 22 Haziran 2024 Cumartesi 11:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Tiran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Üniversiteler Birliği’nin 8. Genel Kurul Toplantısı’nda, Trakya Üniversitesi ile Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Zenica Üniversitesi arasında ikili iş birliği anlaşmaları imzalandı. Rektörler tarafından yapılan imzalarla eğitim, araştırma ve kültürel iş birliği pekiştirilirken, akademik etkinlikler için büyük adımlar atıldı.

Trakya Üniversitesi, Balkan Üniversiteler Birliği ile Stratejik İş Birliğini Güçlendiriyor

Trakya Üniversitesi, Balkan Üniversiteler Birliği ile stratejik iş birliği geliştirmeye devam ediyor! Tiran Üniversitesi'nde gerçekleşen toplantıda atılan imzalar, eğitim ve araştırma alanlarında yeni kapılar açıyor. Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Zenica Üniversitesi ile yapılan anlaşmalarla akademik etkinliklerde güç birliği sağlanıyor.

Tiran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Üniversiteler Birliği’nin 8. Genel Kurul Toplantısı’nda, Trakya Üniversitesi ile Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Zenica Üniversitesi arasında ikili iş birliği anlaşması yapıldı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Üniversiteler arasında eğitim, araştırma ve diğer faaliyet alanlarında eğitimsel ve kültürel iş birliğini geliştirmek, öğrenci ve akademisyen değişim faaliyetleri ile staj imkânları oluşturmak ve akademik, sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlemek amacıyla Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar ve Zenica Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Avdušinović arasında anlaşmalar imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, BUA toplantılarının önemli iş birliklerine de zemin hazırladığını ifade ederek “Balkan Üniversiteler Birliği akademik, kültürel ve bilimsel olmak üzere üniversitelerin birçok alanda bilgi paylaşımda bulunduğu ve iş birlikleri gerçekleştirdiği bir birlik. Bu kapsamda Trakya Üniversitesi olarak bugün Balkanlar’daki iki önemli üniversite ile ikili iş birliğine imza attık. Bu anlaşmalar hem üniversitelere hem de birliğe güç katmaktadır. Trakya Üniversitesi olarak amacımız, Balkanlar’daki kurumların daha güçlü olmasını sağlamak ve Balkanlara daha çok katkı sağlamaktır. Gerçekleştirdiğimiz bu anlaşmalar ise bu amacımız doğrultusunda atılmış adımlardır.” dedi.

Trakya Üniversitesi, Balkan Üniversiteler Birliği çatısı altında yürütülen iş birliklerine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Rektörler arasında imzalanan ikili iş birliği anlaşmaları, eğitim ve kültürel alanda ortak projelerin hayata geçirilmesine olanak tanıyacak. Bu anlaşmalarla Balkanlar'daki akademik çevreler arasında güçlü bağlar oluşturulurken, bölgedeki üniversiteler arasındaki iş birliği de güçleniyor.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code