DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,868.82 ₺
BTC 62,974.50 $
ETH 2,452.07 $
BİST 9,915.88

Trakya, Tuzla ve Kırıkkale Üniversitelerinden İsmail Kocayusufoğlu'na Önemli Ziyaret

GündemYerelEdirne 7
Yayınlama: 22 Haziran 2024 Cumartesi 14:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan, Arnavutluk Kanada Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu'nu ziyaret etti. Üniversiteler arası işbirliği fırsatlarının ele alındığı ziyarette, Balkan Üniversiteler Birliği faaliyetleri ve Trakya Üniversitesi ile Kanada Teknoloji Enstitüsü arasında imzalanan işbirliği protokolü ön plana çıktı.

Trakya, Tuzla ve Kırıkkale Üniversitelerinden İsmail Kocayusufoğlu'na Önemli Ziyaret

Trakya, Tuzla ve Kırıkkale Üniversiteleri rektörleri, Arnavutluk Kanada Teknoloji Enstitüsü Rektörü İsmail Kocayusufoğlu'na önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Üniversiteler arasındaki işbirliği ve işbirliği protokolü imzalanması haberimizde detaylarıyla yer alıyor.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Arslan ile birlikte Arnavutluk Kanada Teknoloji Enstitüsü (CIT) Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu'nu ziyaret etti.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Üniversiteler arası işbirliği fırsatlarının konuşulduğu ziyarette, Trakya Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirilen (Yeni Yaşam Yolu: Yapay Zeka, Robotik, Siber Güvenlik, Akıllı Şehirler ve Dijital Ekonomide Ufuklar, Köprüler " adlı 4. Uluslararası Konferans (ICITTBT) üzerine görüş alış verişi gerçekleştirildi. Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) çatısı altında hayata geçirilen faaliyetlerin değerlendirildiği görüşmede, BUA'nın Balkan coğrafyasındaki birleştirici gücüne atıfta bulunuldu.

Ayrıca, Trakya Üniversitesi ile Kanada Teknoloji Enstitüsü arasında akademisyen ve öğrenci değişimi ile akademik ve kültürel faaliyetlerde işbirliği imkânlarını içeren bir protokol imzalandı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun liderliğinde gerçekleşen ziyarette, akademik işbirlikler ve öğrenci değişim programları ele alındı. İmzalanan protokol ile Trakya Üniversitesi ile Kanada Teknoloji Enstitüsü arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Balkan Üniversiteler Birliği'nin sağlam temeller üzerinde ilerlemesi ve bölgedeki eğitim faaliyetlerine katkı sağlaması bekleniyor.

BENZER HABER