DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.50 ₺
G.ALTIN 2,878.50 ₺
BTC 62,972.65 $
ETH 2,452.00 $
BİST 9,900.25

Trabzon Kültür Yolu Festivali'nde Müthiş Kemençe Şöleni!

Kültür & SanatYerelTrabzon 12
Yayınlama: 24 Haziran 2024 Pazartesi 10:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Trabzon’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde sahne Türk halk müziği sanatçısı Resul Dindar’a emanet oldu. Binlerce Trabzonlu Karadeniz türkülerinin ritmiyle coşarken, Dindar Trabzonspor formasıyla unutulmaz bir gece yaşattı.

Trabzon Kültür Yolu Festivali'nde Müthiş Kemençe Şöleni!

Trabzon Kültür Yolu Festivali'nin heyecan dolu ikinci gününde, Türk halk müziği ustası Resul Dindar sahneye çıktı! Binlerce insanı Karadeniz türkülerinin büyüsüne kapatan konserde Dindar, Trabzon sevgisini en yüksek perdeden haykırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Trabzon’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde sahne Türk halk müziği sanatçısı Resul Dindar’ın oldu. On binlerce Trabzonlunun Karadeniz türküleriyle coştuğu konserde Dindar, Trabzonspor forması giyerek seyircilere “Bize her yer Trabzon” sloganı attırdı. 

TRABZON (İGFA) - Trabzon Kültür Yolu Festivali kapsamında Karadeniz müziğinin sevilen ismi Resul Dindar, Trabzon Fuar Merkezi’nde kurulan sahnede hayranlarıyla buluştu. On binlerce müzikseverin katıldığı konserde Dindar 2.5 saat sahnede kalarak Trabzonlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

“Ateşle Oynuyorsun, Hiç, Kara Deyiler, Gümüşhane Kızları , Kapundaki Nar Midur? Hasta Oldum Derdune, Dere Boyu Kavaklar, Haram Olasın, Nayino, Ya Ben Anlatamadum” gibi eserleri seslendiren Dindar; Kara Duman şarkısını ise Tulum performansı eşliğinde söyledi.  

FİLİSTİN’İ UNUTMADI 

Konser sonunda bir konuşma yapan Resul Dindar, “Filistin’e özgürlük istiyoruz” diyerek Filistin mücadelesine destek verdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği Trabzon Kültür Yolu Festivali, Türkiye'nin en önemli etkinliklerinden biri olarak tarihe adını yazdırdı. Resul Dindar'ın muhteşem performansıyla coşan Trabzonlular unutulmaz bir gece yaşarken, sanatçının Filistin'e destek mesajı da geceye anlam kattı. Karadeniz'in eşsiz kültürü ve müziği Trabzon Fuar Merkezi'nde yankılandı, izleyiciler unutulmaz bir geceyi daha hafızalarına kazıdılar.

BENZER HABER