DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Teröristlerin Sığınaklarındaki 'Kilit' Açıldı! Türk Silahlı Kuvvetleri Ağır Silahlar Ele Geçirdi

Gündem 12
Yayınlama: 14 Temmuz 2024 Pazar 15:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Türk Silahlı Kuvvetleri Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında teröristlerin kullandığı 2 mağarada büyük miktarda silah ve mühimmat buldu. Ele geçirilenler arasında 850 adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek mühimmatı, 277 adet Doçka makineli tüfek mühimmatı gibi ağır silahlar yer alıyor.

Teröristlerin Sığınaklarındaki 'Kilit' Açıldı! Türk Silahlı Kuvvetleri Ağır Silahlar Ele Geçirdi

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : p in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Türk Silahlı Kuvvetleri teröristlerin kullandığı sığınaklarda büyük bir başarıya imza attı! Pençe-Kilit Operasyonu detaylarını merak edenler için bu operasyonda ele geçirilen ağır silahlar dikkat çekiyor. Türk askerlerinin teröristlere karşı verdiği mücadele güçlü bir şekilde devam ediyor.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin kullandığı tespit edilen 2 mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

ANKARA (İGFA) - Türk Silahlı Kuvvetleri teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara kilit vurmaya devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde teröristlerin kullandığı 2 mağara tespit edildi. Tespit edilen mağaralarda, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilerek kullanılamaz hâle getirildi.

Ele geçirilenler arasında 850 adet 7.62 mm PKMS makinalı tüfek mühimmatı, 277 adet Doçka makineli tüfek mühimmatı, 6 adet RPG-7 roketatar anti-tank mühimmatı,  2 adet RPG-7 roketatar anti-personel mühimmatı, 10 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği,  3 adet RPG-7 roketatar mühimmatı,  10 adet taarruz el bombası,  9 adet savunma el bombası yer aldı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 14, 2024

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröristlerin kullandığı mağara, sığınak ve barınaklara yaptığı operasyonlar neticesinde ele geçirdiği silah ve mühimmatlar, teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Pençe-Kilit Operasyonu tüm hızıyla devam ederken, Türk askerlerinin kararlılığı ve başarısı her geçen gün artarak sürüyor.

BENZER HABER