21 Nisan 2025 Pazartesi
DOLAR 38.19 ₺
EURO 44.05 ₺
STERLIN 51.17 ₺
G.ALTIN 4,191.26 ₺
BTC 87,263.20 $
ETH 1,627.92 $
BİST 9,321.64

    TBMM'de CHP'li Gürer'den patatesli açıklama!

    Siyaset 11
    Yayınlama: 1 Ekim 2024 Salı 14:08 Kaynak: İGF Haber Ajansı

    TBMM'de CHP'li Gürer'den patatesli açıklama!

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates fiyatlarındaki istikrarsızlığın üretici ve tüketici üzerinde olumsuz etkisini önlemek için planlı ve sürdürülebilir bir üretim modeliyle piyasayı düzenleyici önlemler alınması gerektiğini söyledi.

    ANKARA (İGFA) - CHP'li Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, patatesin her iklimde yetişebilmesi, birim alanda yüksek verim sağlanması nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde üretildiğini ve tüketildiğini kaydetti.

    Türkiye'nin de hemen her bölgesinde patates yetiştiğini ifade eden Milletvekili Gürer, Nisan ayında başlayan patates hasadının Aralık ayına kadar farklı bölgelerde devam ettiğini belirterek, üretiminin geçen yıl 5,5 milyon ton civarında gerçekleştiğini, bu yıl ise üretimin 6,5 milyon ton olmasının beklendiğini kaydetti. 

    Üretici ve tüketici fiyatlarında en fazla dalgalanma gösteren ürünlerin başında patatesin geldiğini söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Bu yıl küresel iklim değişikliği birden çok üründe olumsuz etki yaratmıştır. Bugünlerde başlayan kışlık patates hasadında tüccar düşük fiyat ile alım yapmak istemekte, fiyatlar maliyetin altında kalmaktadır. Patates fiyatlarındaki istikrarsızlığın üretici ve tüketici üzerinde olumsuz etkisini önlemek için planlı ve sürdürülebilir bir üretim modeliyle piyasayı düzenleyici önlemler alınmalı. Patates alımları kamu eliyle yapılmalıdır." diye konuştu.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code