DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.42 ₺
G.ALTIN 2,859.38 ₺
BTC 62,989.63 $
ETH 2,452.66 $
BİST 9,966.83

TBMM Çalışmalarına Devam Kararı Alındı!

Gündem 8
Yayınlama: 27 Haziran 2024 Perşembe 10:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına devam edecek. Anayasa'nın 93'üncü, TBMM İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre alınan karar TBMM'nin tatil yapmayacağını belirtiyor.

TBMM Çalışmalarına Devam Kararı Alındı!

TBMM'nin tatil yapmayacak olması şaşırtıcı bir karar olarak karşımıza çıkarken, çalışmaların devam etmesi siyasi arenada önemli gelişmelere işaret ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde hangi konular yer alacak ve kararların ne yönde olacağı merak konusu.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına devam edecek.

ANKARA (İGFA) -  TBMM'nin çalışma süresinin uzatılmasına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi, çalışmalarına devam edecek.

Hatırlanacağı gibi Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü tatile girmesi gereken TBMM'nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25 Haziran 2024 tarihli 95'inci Birleşimi'nde karar verilmişti.

TBMM'nin tatile girmemesi ve çalışmalarına devam etme kararı, siyasi kulisleri hareketlendirdi. Kararın alınma sebepleri ve bundan sonraki süreçte nelerin beklenildiği merak konusu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin alacağı kararlar ve yapacağı çalışmalar siyasetin yönünü belirlemede önemli bir rol oynayacak.

BENZER HABER