Tarım-ÜFE' de Temmuz Ayı Verileri Açıklandı! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan son verilere göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'nde Temmuz ayında yaşanan yüzde 1,74'lük azalış sektörde dikkat çekiyor. Ayrıca, yıllık bazda yaşanan artışlar da sektördeki değişimleri gözler önüne seriyor.
Tarım-ÜFE'de 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1,74 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,79 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,07 artış ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,61 artış gerçekleşti.
ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıkladı.
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 41,07 artarken, aylık bazda yüzde 1,74 azaldı.
Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,64 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,55 azalış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 0,72 azalış gerçekleşti.
Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 8,78 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 6,57 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,12 azalış gerçekleşti.
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 157,48 artış ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 16,48 azalış ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.
Ankara'dan gelen habere göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verileri açıklandı. Temmuz ayında yaşanan yüzde 1,74'lük azalışın yanı sıra yıllık bazda yüzde 41,07 artış dikkat çekici. Sektördeki alt gruplarda görülen değişimler, özellikle yağlı meyveler ve sebze gibi ürünlerdeki artış ve azalışları ortaya koyuyor. Tarım-ÜFE verileri, tarım sektörünün ekonomideki önemini ve dalgalanmaları yansıtan kritik bir gösterge olarak değerlendiriliyor.