DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.38 ₺
G.ALTIN 2,842.82 ₺
BTC 61,800.08 $
ETH 2,384.05 $
BİST 9,975.61

Tarihi Diziler Geleneksel Okçuluğa Olan İlgiyi Artırdı

SporYerelBursa 6
Yayınlama: 10 Temmuz 2024 Çarşamba 17:32 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Tarihi dizilerin popülerleşmesinin ardından Bursa’da, geleneksel okçuluğa olan ilgi arttı. Vatandaşlar özellikle geleneksel Türk okçuluğuna ciddi oranda ilgi göstermeye başladı. Türkiye’de 2023 yılı itibariyle 600’ün üzerinde geleneksel okçuluk kulübü bulunurken 13 binin üzerinde de lisanslı sporcu bulunuyor. 600 geleneksel okçuluk kulübünün 52’si ise Bursa’da bulunurken Bursa, 800’ün üzerinde lisanslı sporcuyu bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca Bursa’nın, milli takımda 2 ayrı kulüpten 3 milli sporcusu bulunuy

Tarihi Diziler Geleneksel Okçuluğa Olan İlgiyi Artırdı

Tarihi dizilerin popülerliği arttıkça, Bursa’da geleneksel okçuluğa olan ilgi tavan yaptı. Vatandaşlar, tarihi Türk okçuluğuna büyük bir merakla yöneliyor. Türkiye genelinde 600’den fazla okçuluk kulübü faaliyet gösterirken, Bursa ise bu spor dalında öne çıkan illerden biri olarak dikkat çekiyor. Bursa, geleneksel okçuluğa verdiği önemle 800'den fazla lisanslı sporcuyu destekliyor.

Tarihi dizilerin popülerleşmesinin ardından Bursa’da, geleneksel okçuluğa olan ilgi arttı.

BURSA (İGFA) - Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Uyanış Büyük Selçuklu ve Tozkoparan gibi dizilerin halk arasında yaygın olarak izlenmeye başlanmasıyla birlikte tarihe ve tarihi sporlara olan ilgi de arttı.

Vatandaşlar özellikle geleneksel Türk okçuluğuna ciddi oranda ilgi göstermeye başladı.

Türkiye’de 2023 yılı itibariyle 600’ün üzerinde geleneksel okçuluk kulübü bulunurken 13 binin üzerinde de lisanslı sporcu bulunuyor.

600 geleneksel okçuluk kulübünün 52’si ise Bursa’da bulunurken Bursa, 800’ün üzerinde lisanslı sporcuyu bünyesinde bulunduruyor.
 

Ayrıca Bursa’nın, milli takımda 2 ayrı kulüpten 3 milli sporcusu bulunuyor. 

Son yıllarda televizyon dizilerinde tarihi konuların işlenmesi, geleneksel sporlara olan ilgiyi artırıyor. Bursa, bu konuda özellikle geleneksel Türk okçuluğuna yönelik artan ilgi ile dikkat çekiyor. Geleneksel spor dallarına duyulan bu ilgi, Türkiye’nin genelinde kulüp ve lisanslı sporcu sayılarında da artışları beraberinde getiriyor. Bursa’nın milli takımda temsil edilen sporcularıyla da dikkat çekmesi, geleneksel okçuluğun ülkemizdeki önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

BENZER HABER