DOLAR 34.29 ₺
EURO 37.09 ₺
STERLIN 44.60 ₺
G.ALTIN 3,028.14 ₺
BTC 66,532.37 $
ETH 2,437.76 $
BİST 8,908.47

Sıcak Havalarda Bayılma Riski İnme Tehlikesiyle Birlikte Geliyor

SağlıkYerelBursa 9
Yayınlama: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 17:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Uzmanlar, sıcak havalarda sıkça görülen bayılma durumlarının inme (felç) gibi ciddi hastalıklara neden olabileceği konusunda uyarıyor. Sıcak çarpması belirtileri arasında yer alan bayılma, ellerde uyuşma ve geçici görme kayıpları, felç hastalığının habercisi olarak dikkat çekiyor.

Sıcak Havalarda Bayılma Riski İnme Tehlikesiyle Birlikte Geliyor

Sıcak havalarda yaşanan bayılmalar felç riski taşıyabilir mi? Uzmanlar, sıcak çarpması belirtileri arasında yer alan bayılma, ellerde uyuşma ve geçici görme kayıplarının inme hastalığına işaret edebileceğini belirtiyor. İnme durumunda hızlı müdahale hayati önem taşıyor.

Sıcak havalarda daha sık görülen bayılma, ellerde uyuşma, geçici görme kayıplarının inme (felç) gibi hastalıkları beraberinde getirildiği uyarısı yapıldı.

BURSA (İGFA) - Uzman hekimler, sıcak havalarda bayılma durumunun önemine dikkat çekerken, inme (felç) hastalığına yakalanma riskinin de büyük olduğuna vurgu yaptı.

Çocuklarda Bayılma Durumunda Ne Yapılmalı? | Anadolu Sağlık Merkezi
İnme (felç) hastalığının dünyada en çok görülen hastalık olduğuna vurgu yapan uzman hekimler, “Felç hastalığına yakalanan kişi için geri dönüşü olmayan bir durum söz konusudur. Özellikle sıcak havalarda daha sık karşılaştığımız inme (felç) hastalığı, sıcak çarpması ile birlikte bayılma, ellerde uyuşma, geçici görme kayıplarıyla birlikte geliyor. Bu tarz durumlar, felç geçirildiğinin habercisidir. Bu hastalık belirtileri hızlı müdahale ile çözülebilir. Ancak, felç durumu söz konusu olduğunda tedavi sürecinde ameliyatla düzelme oranı yüzde1’dir. Bu yüzden sıcak havalarda bu gibi belirtiler yaşandığında acil müdahale gerektirir. Mümkün olduğunca riskli kişilerin sıcak havalarda dışarıya çıkmamaları, serin yerlerde (park, orman) vakit geçirmelerini öneriyoruz.” diye konuştular.

Uzmanlar, sıcak havalarda bayılma yaşayan bireylerin inme (felç) riski altında olabileceğini vurguluyor. Felç hastalığının geri dönüşü olmayan bir durum olduğunu belirten hekimler, bu belirtilerin acil müdahale gerektirdiğini ifade ediyor. Sıcak havalarda dışarı çıkacak kişilere serin ortamlarda zaman geçirmeleri ve riskli bireylerin dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuluyor.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code