DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.44 ₺
G.ALTIN 2,873.15 ₺
BTC 62,966.01 $
ETH 2,451.74 $
BİST 9,900.25

SGK, Emekliye Promosyon Açıklaması Yaptı: 5 Bin TL Ödeme Fırsatı

Gündem 5
Yayınlama: 26 Mart 2024 Salı 09:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı

SGK, ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödeneceğini duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin kamu bankalarında 8 ila 12 bin TL arasında belirlendiği ve bu ödemelerin bankalar aracılığıyla yapılacağı belirtildi.

SGK, Emekliye Promosyon Açıklaması Yaptı: 5 Bin TL Ödeme Fırsatı

SGK, emeklilere yönelik yeni bir promosyon fırsatını duyurdu! Ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine 5 bin TL promosyon ödemesi yapılacak. Kamu bankalarından alınacak bu ödemeler, emeklilere büyük destek olacak. Detaylar haberimizde!

SGK ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödeneceğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kurumdan aylık alan 12,7 milyon emeklinin bulunduğu, ödemelerinin bankalar aracılığıyla yapıldığı belirtildi.

"Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak, 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir" denilen açıklamada, "Bunun dışında, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı. 

Söz konusu belirlenen tutarların asgari seviyede olduğu, bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekleri, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da ayrıca paylaşılacağınu duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinde yapılan değişiklikler duyuruldu. Kurumdan alınan bilgilere göre, kamu bankalarında gerçekleştirilecek olan bu promosyon miktarları emeklilere ve hak sahiplerine büyük bir destek sağlayacak. Bankalara başvuruda bulunarak bu fırsattan yararlanabilecek olan emeklilerin, belirlenen miktarların asgari olduğu ve bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda artırma imkanına sahip olduğu ifade edildi. SGK'nın bu girişimiyle emeklilere yönelik sunulan hizmetlerin ve desteklerin artacağı öngörülüyor.

BENZER HABER