DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,113.82 $
ETH 2,562.23 $
BİST 9,900.25

Setbaşı’ndaki metruk bina çevreye tehlike saçıyor!

GündemYerelBursa 9
Yayınlama: 30 Temmuz 2024 Salı 13:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa’da Setbaşı’nda bulunan ve uzun süre önce terk edilen bina, uzun bakımsızlıktan dolayı çevreye tehdit saçmaya devam ediyor. Bina ilkokul ve ortaokul çevresinde bulunduğundan etrafa tehlike yayıyor.

Setbaşı’ndaki metruk bina çevreye tehlike saçıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı Setbaşı semtinde bulunan terk edilmiş bina, uzun süredir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Etraftaki okul çocukları için büyük bir risk kaynağı haline gelen bina, halk arasında endişe ve tedirginlik yaratıyor. Mahalle sakinleri, yapılan restorasyon çalışmaları ya da yıkım talepleri ile dikkat çekiyor.

Bursa’da Setbaşı’nda bulunan ve uzun süre önce terk edilen bina, uzun bakımsızlıktan dolayı çevreye tehdit saçmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) -Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Setbaşı semtinin İpekçilik Caddesi’nde bulunan bu bina, uzun süredir metruk ve terk edilmiş durumda. Bina ilkokul ve ortaokul çevresinde bulunduğundan etrafa tehlike yayıyor.

Konu ile ilgili Herkes Duysun’a konuşan bir mahalle sakini, “Bu bina çok uzun zamandır bu şekilde. Yapı, tarihi bir yapı ve bakıldığı zaman çok hoş bir bina fakat bu hali mahallemiz açısından tehlike arz ediyor. Duvarları döküldü dökülecek. Burada çocuklarımız oyun oynuyor, endişe ediyoruz. Şimdilik kapısı bacası sağlam ama yarın öbür gün bunlar da kırılıp serserilere mesken olursa burası, o zaman ne yapacağız? Ya restore edip kullansınlar ya da yıkılsın.” dedi.

Setbaşı semtindeki terk edilmiş binanın uzun süre bakımsız bırakılması, çevreye zarar verme potansiyeli taşıyor. Mahalle sakinleri, binanın restore edilerek yeniden kullanılması veya yıkılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Özellikle çocukların güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturan bu durum, yerel yetkililerin de dikkatini çekmekte. Setbaşı bölgesinde alınacak önlemler ve yapılabilecek müdahaleler konusunda halkın ve yetkililerin ortak bir çözüm bulması bekleniyor.

BENZER HABER