DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,868.82 ₺
BTC 62,974.50 $
ETH 2,452.07 $
BİST 9,915.88

Sakarya SGM’de Aşure Günü Coşkusu ve Anlamlı Filistin Mesajı

YaşamYerelSakarya 9
Yayınlama: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:48 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) öğrencileri ve aileler, Muharrem Ayı’nın en anlamlı günleri olan Aşure Günü’nde kaynayan kazanlardan yapılan aşure ikramlarından tattı, rahmet ve bereketin hazzını hissetti. SGM öğrencileri önce Aşure Günü’nün hikayesini ve Nuh Tufanı’nı öğrendi, sonra ise ikramlarla lezzeti tattı. Katılımcılar Filistin Bayrağı’nın renklerini taşıyan balonlarla gökyüzüne “Yerden Göğe Özgür Filistin” mesajını ilettiler.

Sakarya SGM’de Aşure Günü Coşkusu ve Anlamlı Filistin Mesajı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM), öğrenciler ve aileler için unutulmaz bir Aşure Günü etkinliği düzenledi. Aşure ikramları arasında rahmet ve bereketin tadıyla buluşan katılımcılar, Filistin'e destek mesajıyla duygusal anlar yaşadı. SGM'nin anlamlı etkinliği, coşku dolu anılarla dolu bir gün haline geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) öğrencileri ve aileler, Muharrem Ayı’nın en anlamlı günleri olan Aşure Günü’nde kaynayan kazanlardan yapılan aşure ikramlarından tattı, rahmet ve bereketin hazzını hissetti.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretim programlarını birbirinden güzel etkinliklerle güzelleştiriyor.

Sakaryalıların en çok memnun kaldığı, talep gösterdiği kurumlardan biri olan Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) misafirlerini yine güzel bir etkinlikte ağırladı.

SGM öğrencileri önce Aşure Günü’nün hikayesini ve Nuh Tufanı’nı öğrendi, sonra ise ikramlarla lezzeti tattı.

Ailelerin de katıldığı ikram programında herkes kazanların başında bir araya geldi, birbirine kepçelerle aşure ikram etti.

Programın en anlamlı kısmı ise Filistin’e verilen mesaj oldu. Çocuklar, Filistin Bayrağı’nın renklerini taşıyan balonları gökyüzüne bırakarak “Yerden Göğe Özgür Filistin” mesajı verdi.

Etkinlik, ailelerin ve öğrencilerin memnuniyetini kazanırken katılımcılar ikram ve anlatımlar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, Aşure Günü etkinliği ile öğrencilere tarih bilinci aşıladığı gibi Filistin'e destek mesajıyla da anlamlı bir paylaşım gerçekleştirdi. Etkinlikte ailelerin de katılımıyla birlik ve dayanışma ruhu pekişirken, lezzetli ikramlarla bir arada olmanın mutluluğu yaşandı. Katılımcılar, SGM'nin bu tür etkinliklerle toplumun farkındalığını arttırdığını ve birlikte güzel anılar biriktirdiklerini belirterek Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

BENZER HABER