DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.39 ₺
G.ALTIN 2,859.13 ₺
BTC 62,983.91 $
ETH 2,452.43 $
BİST 9,964.58

Sakarya İdare Mahkemesi Eğitim ve Adalette Zaferle Sonuçlanan Davaya Karar Verdi!

GündemYerelSakarya 10
Yayınlama: 16 Nisan 2024 Salı 10:39 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haksız yer değiştirme işlemine karşı açtığı davada, Sakarya 2. İdare Mahkemesi, keyfi yer değiştirmenin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Mahkeme, davacının eski görev yerinde kalmasının kurum disiplinini bozacağına dair somut bir gerekçe olmaması sebebiyle yer değiştirme işlemini iptal etti.

Sakarya İdare Mahkemesi Eğitim ve Adalette Zaferle Sonuçlanan Davaya Karar Verdi!

Sakarya İdare Mahkemesi'nden Eğitimde Adalet Zaferi! Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın davası sonuçlandı ve mahkeme yer değiştirme işleminin haksızlığına karar verdi. Detaylar haberimizde!

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haksız ve hukuka aykırı yer değiştirme işleminin iptal edilmesi için açtığı dava zaferle sonuçlandı.

SAKARYA (İGFA) - Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, üyesi adına yapılan keyfi yer değiştirmeye karşı açtığı davayı kazandı.

Sakarya 2. İdare Mahkemesi, davacının eski görev yerinde kalmasının kurum disiplinini bozacağına dair somut bir tespitte bulunmadığı ve gerekçeli karar verilmediği için yer değiştirme işleminin iptaline karar verdi.

Sendikanın Mevzuat ve Hukuk Birimi tarafından yapılan açıklamada, "Bu kararla, idarenin eğitim çalışanlarının kariyer ve liyakatini göz ardı ederek keyfi bir şekilde yer değiştirme yapamayacağının altı çizilmiştir. Sakarya İdare Mahkemesi, hukukun üstünlüğünü ve adaletin gerçek anlamda tecellisini bir kez daha ispatlamıştır" denildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada ise Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin altı çizilirken, tüm eğitim çalışanlarının haklarını korumaya devam edecekleri belirtildi.

Sakarya İdare Mahkemesi, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın haksız yer değiştirme durumuna karşı verdiği adaletli kararla dikkatleri üzerine çekti. Mahkeme kararında, keyfi yer değiştirme işleminin haksızlığını vurgulayarak, eğitim çalışanlarının hak ve liyakatlerinin korunmasına önem verdiğini gösterdi. Sendika ise, adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini ve eğitim çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini duyurdu.

BENZER HABER