DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Sakarya Büyükşehir'den Gonca'daki içme suyu sorununa kesin çözüm geldi!

YaşamYerelSakarya 5
Yayınlama: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 15:28 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu Gonca Mahallesi'nde yaşanan içme suyu sıkıntısına 3 etaplık yeni içme suyu hattı projesi ile çözüm getirdi. Projenin 2 etabı tamamlandı, uzun ömürlü olan bu altyapı ile mahalle sakinleri kesintisiz içme suyuna kavuşacaklar.

Sakarya Büyükşehir'den Gonca'daki içme suyu sorununa kesin çözüm geldi!

Sakarya Büyükşehir'den Gonca'da sıkıntılı içme suyu sorununa son nokta! Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu Gonca Mahallesi, yıllar sonra kaliteli ve kesintisiz içme suyuna kavuşuyor. 3 etap halinde tamamlanan devasa proje ile mahalle sakinleri rahata eriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gonca Mahallesi’nin içme suyu sorunlarına kesin çözüm olacak 3 etap halindeki 2 bin 200 metrelik yeni içme suyu hattı projesinde işlemi tamamlayarak bölgeyi yeni ve güçlü bir altyapıyla buluşturdu.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yürütüldüğü Gonca Mahallesi’nin içme suyu sorununa cevap verdi.

2 etapta işlem tamam

3 etaplık bir projeyle hummalı bir çalışma başlatan SASKİ ekipleri, mahallenin tamamına hizmet edecek şekilde kapsayıcı yeni bir içme suyu hattı için aralıksız mesai harcadı. Yapılan bu çalışma kapsamında 3 etaplık projenin 2 bin 200 metrelik 2 etabı tamamlandı.

Uzun yıllar hizmet edecek

Yeni hat sayesinde Gonca’da yaşayan vatandaşlar kesintisiz ve kaliteli içme suyuna kavuşurken projenin hat imalatı kısmı tamamen bitmiş oldu.

Yaz aylarında su sorunu yaşamayacak

Kırsal kesimde yer alan ve özellikle yaz aylarında su sorunu yaşayan Gonca Mahallesi, bu projeyle uzun yıllar sorunsuz bir altyapı hizmeti alacak.

Hat imalatı tamamlanan projenin elektrik işleri ve depo inşasının da kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

 

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Gonca Mahallesi'nde içme suyu sorununa kesin bir çözüm getirerek bölgeyi yeni ve güçlü bir altyapıyla buluşturdu. 2 bin 200 metrelik yeni içme suyu hattı projesinin ardından mahalle sakinleri artık uzun yıllar boyunca kesintisiz ve kaliteli içme suyuna erişim sağlayacaklar. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Gonca'da yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı da ortadan kalkacak.

BENZER HABER