DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.14 ₺
STERLIN 45.45 ₺
G.ALTIN 2,874.78 ₺
BTC 62,992.40 $
ETH 2,452.76 $
BİST 9,900.25

PROMOGIFT İstanbul, İhracat Fırsatları Yaratacak

Ekonomi 8
Yayınlama: 23 Temmuz 2024 Salı 09:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

31 Ekim – 3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek PROMOGIFT İstanbul, sektör firmalarını yeni pazarlara açacak ve kamuda tasarruf tedbirlerinin iç piyasada yaratacağı daralmayı azaltarak yeni ihracat fırsatları sunacak. Türkiye Promosyon Sektörü bu zamana kadar yaşanan olumsuz gelişmeleri ihracatta fırsat olarak görmekte.

PROMOGIFT İstanbul, İhracat Fırsatları Yaratacak

Türkiye'nin önde gelen promosyon fuarı PROMOGIFT İstanbul, sektöre yeni ufuklar açıyor! Kamudaki tasarruf tedbirlerinin etkilerini azaltan bu etkinlik, Türkiye'nin ihracat potansiyelini artırarak krize karşı bir çözüm olacak.

31 Ekim – 3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek PROMOGIFT İstanbul, bir taraftan sektör firmalarımızı yeni pazarlara açarken, diğer yandan da özellikle kamuda tasarruf tedbirlerinin yol açacağı iç piyasadaki daralmanın etkilerini azaltacak yeni ihracat fırsatları oluşturacak.

İSTANBUL (İGFA) - Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin pek çok sektörü doğrudan ya da dolaylı yoldan etkilemesi bekleniyor.

Promosyon ve tanıtım ürünlerinin hediye veya eşantiyon kapsamında değerlendirilerek yasaklanmış olmasını, 300 bin kişilik istihdama sahip Türkiye Promosyon Sektörü için olumsuz bir gelişme olarak nitelendiren PROMASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, çıkışı ihracatta gördüklerini söyledi.

Fuarların bu noktadaki önemine dikkati çeken Karatemiz, “Derneğimizin desteğiyle 31 Ekim – 3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek PROMOGIFT İstanbul, bir taraftan sektör firmalarımızı yeni pazarlara açarken, diğer yandan da özellikle kamuda tasarruf tedbirlerinin yol açacağı iç piyasadaki daralmanın etkilerini azaltacak yeni ihracat fırsatları yaratacak” dedi.

Türkiye Promosyon Sektörü’nün çatı kuruluşlarından PROMASİAD desteğiyle bu yıl ikinci kez ayrı bir fuar olarak düzenleyecekleri PROMOGIFT İstanbul’un, katılımcı firmalar ve profesyonel ziyaretçileri için önemli ticaret fırsatları oluşturacağını söyleyen Fuar Direktörü Seda Bozkurt iseyeni pazarlara açılmayı hedefleyen promosyon firmalarını PROMOGIFT’e beklediklerini ifade etti.

31 Ekim – 3 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek PROMOGIFT İstanbul, Türkiye’deki promosyon sektörünün geleceğini şekillendirecek. Kamuda tasarruf tedbirlerine rağmen ihracat fırsatları sunan bu etkinlik, sektör temsilcilerine yeni pazarlara açılma fırsatı sunacak ve Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak.

BENZER HABER