DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.16 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,869.44 ₺
BTC 62,984.28 $
ETH 2,452.45 $
BİST 9,922.08

Prof. Dr. Özdağ: İnfaz Edilen Akademisyen Davası Hukukun Üstünlüğü İlkesini Zedeliyor

Gündem 12
Yayınlama: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 14:33 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Şehit Sinan Ateş davası öncesi yaptığı açıklamada, sinirleri geren ifadelerde bulundu. Özdağ, akademisyenin alçakça infazıyla hukukun askıya alındığını belirterek gerçek suçluların adalete teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Özdağ: İnfaz Edilen Akademisyen Davası Hukukun Üstünlüğü İlkesini Zedeliyor

Zafer Partisi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, akademisyenin alçakça infazıyla hukukun zedelendiğini dile getirdi. Davalıların adalete teslim edilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Şehit Sinan Ateş davasının öncesinde basın açıklaması yaptı.

ANKARA (İGFA) - Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Şehit Sinan Ateş davasının öncesinde yaptığı açıkamada, mahkeme sürecini yakından izlemeye, kamuoyuna bu konudaki görüşleri açıklamaya devam edeceklerini yineledi. 

Sinan Ateş'in Ankara’da sokak ortasında gündüz gözüyle kameraların önünde infaz edilen bir akademisyen olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özdağ, bu alçakça cinayetin gerçekleşmesinden bu yana ülkemizde yaşananlar hukuk devletinin nasıl tasfiye edildiğinin açık kanıtı olmak durumunda olunduğunu vurguladı. Başından sonuna kadar yaşanan tüm gelişmelerin hukukun üstünlüğü ilkesinin askıya alındığını gösterdiğini belirten Prof. Dr. Özdağ, "Neticede Ayşe Ateş Hanımefendi dava ile ilgili hiçbir görevi ve yetkisi olmayan Cumhurbaşkanından yardım istemek zorunda kalmıştır. Bu durum bile olayın geldiği noktanın vahametini göstermek için yeterlidir. Umudumuz, bundan sonra mahkeme sürecinin hiç olmazsa belirli temel ilkeler çerçevesinde Anayasaya ve yasalara uygun yürümesi ve suçluların, gerçek suçluların adalete teslim edilmesidir. Bu olmaz ise kamu vicdanında çok derin bir yara açılacak. Hiçbirimiz can güvenliğimiz konusunda güven içerisinde olamayacağımız gibi katillerin cezalandırılacağı hususunda da bir güvenceyle halk karşı karşıya olmayacaktır" dedi.

Özetle, bu alçakça cinayet işlendiği günden bu yana Zafer Partisi olarak olayların izleyicisi olduysak bugünden itibaren de avukat, hukukçu arkadaşlarımızla mahkeme sürecini yakından izlemeye, kamuoyuna bu konudaki görüşlerimizi açıklamaya devam edeceğiz

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Şehit Sinan Ateş davasında hukukun ayaklar altına alındığını açıkça belirtti. Gerçek suçluların adalet önüne çıkarılması gerekliliğine vurgu yaparak, kamuoyunu da yakından takip etmeye davet etti.

BENZER HABER