13 Şubat 2025 Perşembe
DOLAR 36.13 ₺
EURO 37.79 ₺
STERLIN 45.34 ₺
G.ALTIN 3,384.98 ₺
BTC 98,070.50 $
ETH 2,699.62 $
BİST 9,868.75

Periferik Sinir Tümörleri ve Tanı Tedavi Süreçleri Prof. Dr. Selçuk Göçmen'den Uyarı!

Sağlık 9
Yayınlama: 10 Şubat 2025 Pazartesi 11:44 Kaynak: Piha Haber Ajansı

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Göçmen, periferik sinir tümörlerinde genetik yatkınlık ve çevresel etmenlerin artış riskine işaret ederken tanı ve tedavi süreçlerinin önemine vurgu yaptı.

Periferik Sinir Tümörleri ve Tanı Tedavi Süreçleri Prof. Dr. Selçuk Göçmen'den Uyarı!
ads

Periferik sinir tümörlerinde artış riski ve tedavi süreçleri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Göçmen tarafından ele alındı. Genetik yatkınlığın ve çevresel etmenlerin hastalıkların risklerini artırdığı belirtilirken tanı ve tedavinin detayları paylaşıldı. Hayati öneme sahip olan bu bilgilerle ilgili detaylar haberimizde!

Periferik sinir tümörlerinde, genetik yatkınlığın, çevresel etmenlerin veya doku bozukluğundan kaynaklanan hastalıkların riskleri arttırdığına değinen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Göçmen, hangi faktörlerin periferik sinir sistemi üzerinde tümörlere yol açtığının henüz kesin olarak bilinmediğini belirtti. 

Hastalığın tanısının, beyin ve sinir cerrahisi uzmanının değerlendirmesiyle yapılan muayene ve tetkiklerle konduğunu hatırlatan Prof. Dr. Selçuk Göçmen, “Tanı için manyetik rezonans görüntüleme ve sinir ileti testlerine başvurulabilir. İhtiyaç halinde bilgisayarlı tomografi, BT anjiografi veya direkt x-ray görüntüleme yöntemleri de kullanılabilir. Tümör saptamasından sonra yine uzmanın gerekli görmesi durumunda patolojik tanı için biyopsi önerilebilir” dedi.

TEDAVİ TÜMÖRÜN CİNSİNE GÖRE PLANLANIYOR

Son yıllarda görüntüleme ve ameliyat teknolojileri ile birlikte genetik testlerdeki gelişmeler sayesinde, tanı ve tedavi süreçleri daha kolay hale geldi diyen Prof. Dr. Göçmen, “Periferik sinir tümörlerinin öncelikli tedavisi cerrahidir, sonraki aşamalarda gerekirse radyoterapi ile kemoterapi de verilebilir. Cerrahi; tümörün boyutuna, yerleşim yerine ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak başarılı bir şekilde gerçekleşir. Ayrıca akıllı ilaç olarak bilinen immünoterapiler de bazı kötü huylu tümörlerin tedavisinde umut verici sonuçlar sunuyor” diye konuştu.

Tedavi sonrası yaşam kalitesinin tümörün türüne ve tedaviye verilen yanıta bağlı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Göçmen, “Hastaların düzenli kontrollerle takip edilmesi, nüks durumlarının erken tespiti açısından önemli” dedi. Göçmen, “Cerrahi sonrasında dinlenme ve iyileşme sürecine özen gösterilmesi, ihtiyaç varsa fizik tedavi yapılması ve ağrı yönetimi için doktor önerilerine uyulması da önemli” dedi.

Periferik sinir tümörleri, genetik yatkınlık, çevresel etmenler ve doku bozukluklarının etkisiyle meydana gelen hastalıklar arasında yer alıyor. Tanı ve tedavi süreçlerinde uygulanan yöntemler, hastaların yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Göçmen'ın açıklamaları, periferik sinir tümörleri konusunda farkındalık yaratıyor ve önemli bilgiler sunuyor. Uzmanların tavsiyelerine uymanın, sağlık açısından hayati önem taşıdığı vurgulanıyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code