DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.12 ₺
STERLIN 45.41 ₺
G.ALTIN 2,864.95 ₺
BTC 62,983.36 $
ETH 2,452.41 $
BİST 9,973.58

"Pazaryeri Şerbetçi Otu" AB Tescili İçin Başvuruda Bulundu

EkonomiYerelBilecik 9
Yayınlama: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 14:05 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası, 30 Kasım 2020 tarihinde coğrafi işaret tescilini aldığı “Pazaryeri Şerbetçi Otu” için Avrupa Birliği (AB) tescili için de başvuruda bulundu. Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen ve ilçe ekonomisinde önemli bir yere sahip olan şerbetçi otunun, AB tescili ile uluslararası arenada tanınmasını hedeflediklerini duyurdular.

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası, "Pazaryeri Şerbetçi Otu" için Avrupa Birliği (AB) tescili için adım attı. Şerbetçi otunun dünya çapında tanınması ve ekonomik değerinin artması hedefleniyor. Oda yönetimi, bu süreci büyük bir özveri ile yöneten isimlere teşekkür ederek olumlu sonuçlar beklediklerini belirtti.

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası, 30 Kasım 2020 tarihinde coğrafi işaret tescilini aldığı “Pazaryeri Şerbetçi Otu” için Avrupa Birliği (AB) tescili için de başvuruda bulundu.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, 4 yıl önce Türk Patent Enstitüsü'nden coğrafi işaret tescilini aldıkları “Pazaryeri Şerbetçi Otu”na bu kez Avrupa Birliği tescili için kolları sıvadklarını duyurdu.

Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen ve ilçe ekonomisinde önemli bir yere sahip olan şerbetçi otunun, AB tescili ile uluslararası arenada tanınmasını hedeflendiği kaydedilen açıklamada, "Yapılan tescil başvurusu ile ürünümüzün kalitesini, orijinalliğini korumayı ve pazarının gelişmesini hedefliyoruz. Başvurunun kabul edilmesiyle birlikte, Pazaryeri Şerbetçi Otunun dünya çapında tanınırlığı artacak ve ekonomik değer kazanacaktır" denildi.

Oda yönetimi bu süreci büyük bir özveri ile yöneten Öğr. Gör. Mesut Kaplan ile Oda Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı Seda Yalçınkaya'ya ve tüm paydaşlara teşekkür ederek, Pazaryeri Şerbetçi Otu'nun Avrupa'da da hak ettiği değeri bulacağına olan inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası, "Pazaryeri Şerbetçi Otu" için başvurulan AB tescili ile ürünün kalitesini ve orijinalliğini korumayı ve pazarın gelişmesini hedefliyor. Avrupa Birliği tescili ile Pazaryeri Şerbetçi Otu'nun uluslararası alanda tanınması, dünya çapında daha geniş bir pazar erişimi ve ekonomik değerinin artması amaçlanıyor. Bu kapsamda yapılan başvurunun kabul edilmesi durumunda, Pazaryeri Şerbetçi Otu hak ettiği değeri Avrupa'ya taşıyacak.

BENZER HABER