DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.40 ₺
G.ALTIN 2,868.21 ₺
BTC 62,979.48 $
ETH 2,452.26 $
BİST 9,917.84

Özdağ: Erdoğan'a Sert Tepki!

Siyaset 16
Yayınlama: 2 Temmuz 2024 Salı 10:40 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya hesaplarından cevap verdi ve kullandığı dil nedeniyle eleştirdi. Özdağ, Suriyelilere ayrıcalıklı muamele edilmesi ve ülkeye giren kaçakların artmasıyla oluşan tepkiyi Erdoğan'ın Suriye politikasına bağladı.

Özdağ: Erdoğan'a Sert Tepki!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri olaylarındaki sorumluluğu muhalefetin üzerine atmasıyla sert çıktı. Sosyal medya üzerinden yapılan bu çarpıcı açıklama ülke gündemine bomba gibi düştü. Özdağ'ın Erdoğan'a yönelik eleştirileri tartışma yarattı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya hesaplarından cevap verdi.

ANKARA (İGFA) - Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Erdoğan, Kayseri’deki olaylardan muhalefetin kullandığı dili sorumlu tutmuş. Diğer muhalefet partilerinin bu konuda pek konuşmadıklarını göz önünde tutarsak kastının Zafer Partisi olduğunu anlamak zor değil" dedi.

"13 milyonu aşan sığınmacı/kaçağın ülkeye girmesine izin vereceksin, onlara ayrıcalıklı muamele edeceksin, ekonomik kriz derinleşirken tepkinin artacağını bilmene rağmen önlem almayacaksın ve şımarttığın Suriyeliler, Türk polisine tacizciyi vermek istemeyip direnince çileden çıkan mahalle halkının ve Kayserililerin tepkisinin nedeni Zafer Partisi’nin kullandığı dil olacak" diyen Özdağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Zafer Partisi ilk günden bu yana ve bugün hala Kayseri’de sahada yaşanan tahrikler karşısındaki en önemli engelleyici güçtür. Ortamı itina ile hazırlarsanız elbet istismar edecek FETÖ vs. dahil iç ve dış mihraklar olacaktır. Bakın, 3 gündür Suriye rejimi ile ilişkileri iyileştirmek için Suriye ile yeni sınır kapısı açmanız üzerine Türk tırları ve tesislerine, sizin yıllardır beslediğiniz gruplar saldırıyorlar. El Bab’daki saldırılar bununla ilgili idi. Keza sizin Suriye’de Esat ile görüşme sürecini başlatabileceğiniz açıklaması ve Gaziantep’ten kaçak Suriyelilerin geri yollanması bu saldırıları tetikledi. Bu durum bu grupların Türkiye’nin Suriye politikasını nasıl rehin aldıklarını gösteriyor. Özetle olayların sorumlusu yanlış Suriye politikanızdır. Başka yerde aramayın"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı sert bir tonda açıklamalarda bulundu. Özdağ, Erdoğan’ın Kayseri’deki olaylardan muhalefeti sorumlu tutmasıyla ilgili olarak Suriye politikasını sert bir şekilde eleştirdi. Suriyelilere sağlanan ayrıcalıkları ve Türkiye’ye kaçak girişlerini eleştiren Özdağ, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi de gerekçe gösterdi. Özdağ'ın iddialarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

BENZER HABER