DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.41 ₺
G.ALTIN 2,861.94 ₺
BTC 62,982.99 $
ETH 2,452.40 $
BİST 9,957.91

Nilüfer'de Kanser Bilincinin Yükseltilmesi İçin 742 Kişiye Ücretsiz Kanser Taraması Yapıldı

GündemYerelBursa 6
Yayınlama: 4 Nisan 2024 Perşembe 10:16 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliğiyle düzenlenen 'Geç Kalma Sağlıklı Kal Projesi' kapsamında 742 vatandaşa meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri taramaları yapıldı. Proje kapsamında doktorlar, katılımcılara kanser ve erken teşhis konularında eğitimler vererek bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Nilüfer'de Kanser Bilincinin Yükseltilmesi İçin 742 Kişiye Ücretsiz Kanser Taraması Yapıldı

Nilüfer'de kanser taraması yaptırarak sağlıklı bir yaşam için adım atan 742 vatandaşa destek verildi. KETEM iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Geç Kalma Sağlıklı Kal Projesi' kapsamında kanserle mücadelede farkındalık yaratıldı.

Nilüfer Belediyesi,  Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü ile  birlikte ‘Geç Kalma Sağlıklı Kal Projesi’ kapsamında 742 vatandaşa ücretsiz kanser taraması gerçekleştirdi. Proje kapsamında doktorlar, vatandaşlara kanser ve erken teşhis hakkında eğitimler de verdi.

BURSA (İGFA) - Nilüfer’de kansere karşı bilincin artırılması ve kanserle mücadelenin etkin olarak sürdürülmesi amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlikler yapıldı. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliği ile 16 Ocak 2024 ile 1 Nisan 2024 tarihleri arasında ‘Geç Kalma Sağlıklı Kal Projesi’ kapsamında 24 mahallede 742 vatandaşa ücretsiz meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri taramaları yapıldı.

Kanser taramasına katılan vatandaşlara ayrıca Hacı Remzi Bakgör Aşevi’nde yemek ikram edildi. Programlar kapsamında Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan doktorlar, kanser hastalığı ve erken teşhisinin önemi hakkında da eğitimler verdi. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan doktorlar, erken teşhisin önemine dikkat çekti.
 

Nilüfer'de kansere karşı bilincin artırılması adına gerçekleşen ücretsiz kanser taramaları ve bilinçlendirme eğitimleri, sağlık alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. KATILIMCI SAYISI_742, YAPILAN TARAMALAR_Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri, Kalın Bağırsak Kanseri, İŞ BİRLİĞİ_KETEM.

BENZER HABER