DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.38 ₺
G.ALTIN 2,842.82 ₺
BTC 61,800.08 $
ETH 2,384.05 $
BİST 9,975.61

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileriyle tarımı buluşturdu

GündemYerelBursa 6
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 13:15 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencilerine çilek ve marul dikimi deneyimi yaşattı. Öğrenciler, tarım molası verip fideleri toprakla buluşturarak tarıma dair bilgi ve keyif dolu anlar yaşadı.

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileriyle tarımı buluşturdu

Nilüfer Belediyesi, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencilerine unutulmaz bir deneyim yaşattı. Öğrenciler, çilek ve marul fidelerini toprakla buluşturarak doğayla iç içe bir gün geçirdi. Eğitim ve eğlenceyi bir arada buluşturan etkinlik, tarıma dair bilinçlenmeye de katkı sağladı.

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve marul fidelerini toprakla buluşturdu.

BURSA (İGFA) - Nilüfer’deki her kesimi tarımla buluşturmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, özellikle yeni nesli yani çocuk ve gençleri tarıma teşvik etmek için çaba gösteriyor.

Bu amaçla okullarda da çeşitli etkinlikler düzenleyen Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Kırsal Alan Bürosu, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencilerine farklı bir deneyim yaşattı.

Okuldan da gelen talep üzerine harekete geçen Kırsal Alan Bürosu ekipleri, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu bahçesinde oluşturulan tarım alanında öğrencilerle birlikte çilek ve marul dikimi yaptı.

Derslerine tarım molası veren öğrenciler, önce fide dikimi hakkında bilgi aldı, ardından da fideleri toprakla buluşturarak keyifli anlar yaşadı. 

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, genç neslin tarımla buluşmasını desteklemeye devam ediyor. Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, tarımın kıymetini keşfederek toprakla buluşmanın keyfini yaşadı. Bu tür etkinliklerle çocuklara tarımın önemi ve doğaya olan sorumlulukları öğretmek, geleceğe yönelik sürdürülebilir bir yaklaşımın temellerini atmaya yardımcı oluyor.

BENZER HABER