DOLAR 34.09 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.32 ₺
G.ALTIN 2,841.19 ₺
BTC 61,806.97 $
ETH 2,384.32 $
BİST 9,975.61

Mudanyalı Zeytin Üreticilerine 'Takoz' Uyarısı! Zeytin Sineği Zararlısı İle Mücadele Çağrısı Yapıldı

GündemYerelBursa 11
Yayınlama: 4 Ağustos 2024 Pazar 09:52 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapılan arazi kontrolleri sonucunda Zeytin Sineği zararlısının görülmesi üzerine üreticilere 'takoz' uyarısında bulundu. Özellikle sahil şeridine yakın bölgelerde tespit edilen zararlı ile mücadele için ilaçlı önlemlerin alınması gerektiği belirtildi. Müdürlük, ilaç kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlara değinirken, ruhsatlı ilaçların kullanılması ve ayrıntılı bilgi için iletişim numarası paylaştı.

Mudanyalı Zeytin Üreticilerine 'Takoz' Uyarısı! Zeytin Sineği Zararlısı İle Mücadele Çağrısı Yapıldı

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki zeytin üreticilerine kritik uyarı geldi! İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zeytin Sineği zararlısının artan tehdidine karşı üreticileri 'takoz' ile uyardı. Sahil şeridine yakın bölgelerde tespit edilen zararlı ile mücadele için ilaçlamalar hızla başlıyor. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapılan arazi kontrolleri ve tespitlerinde 'Zeytin Sineği' zararlısıyla karşılaştı.

BURSA (İGFA) - Mudanyalı üreticileri halk arasında 'takoz' olarak bilinen Zeytin Sineği zararlısı ile mücadele konusunda uyaran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, özellikle tespitlerde Mudanya'nın sahil şeridine kıyısı olan Mesudiye, Söğütpınar, Eğerce, Esence, Yalıçiftlik, Tirilye ve merkez ile Altıntaş mahallelerindeki üretim alanlarında ilaçlı mücadelenin yapılmasını istedi.

İlaçların meteorolojik koşullar dikkate alınarak, rüzgarsız havalarda diğer kültür bitkilerine özellikle de incire bulaşmasını önleyecek şekilde kullanılması konusunda uyaran müdürlük, ruhsatlı ilaçlar kullanılmasını, bilgi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 0224 544 10 86 nolu telefonuyla iletişime geçilebileceğini bildirdi.

Mudanyalı zeytin üreticileri, Zeytin Sineği zararlısıyla karşı karşıya! İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün uyarısına göre, Mesudiye, Söğütpınar, Eğerce, Esence, Yalıçiftlik, Tirilye ve diğer bölgelerde üretim yapan çiftçiler, ilaçlama çalışmalarına dikkat etmeli. Ruhsatlı ilaçlar kullanılarak, incir gibi diğer bitkilere zarar verilmeden mücadele edilmesi gerekiyor. Detaylı bilgi ve destek için müdürlükle iletişime geçebilirsiniz.

BENZER HABER