DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Mudanya Belediyesi Yüzme Havuzu Yeni Yüzücülere Kapılarını Açıyor

SporYerelBursa 7
Yayınlama: 25 Haziran 2024 Salı 13:44 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde önceki yerel belediye tarafından geri alınan ve 3 yıldır kapalı tutulan Güzelyalı Siteler Mahallesi'ndeki Yüzme Havuzu, Mudanya Belediyesi'nin yeni yönetimi tarafından yeniden açıldı. Yaz okulu dönem kursları başlayan havuz, yaklaşık 250 öğrenci ve 30 yetişkini ağırlıyor.

Mudanya Belediyesi Yüzme Havuzu Yeni Yüzücülere Kapılarını Açıyor

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Yüzme Havuzu, yeni yüzücüler yetiştirmek için kapılarını açıyor. Güzelyalı Siteler Mahallesi'nde bulunan havuz, Mudanya Belediyesi'nin yaz okulu dönem kursları ile eğitimlere başladı. 6-17 yaş arası öğrenciler ve 18 yaş üstü yetişkinler için düzenlenen kurslar, temel yüzme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Profesyonel eğitmenler eşliğinde gerçekleşen kurslar, yüzme tutkusunu artırmayı ve yaz tatillerini eğlenceli ve verimli geçirmeyi amaçlıyor.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde önceki yerel belediye tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden mahkeme kararıyla geri aldığı ve 3 yıldır kapalı tuttuğu Güzelyalı Siteler Mahallesi'ndeki Yüzme Havuzu, Deniz Dalgıç başkanlığındaki Mudanya Belediyesi'nin yeni yönetimi tarafından yaz tatiliyle birlikte kapılarını açtı.

BURSA (İGFA) - Mudanya Belediyesi Yüzme Havuzu, Yaz Okulu 1.Dönem kurslarıyla yaz sezonuna başladı.

6-17 yaş arası yaklaşık 250 öğrenci ile 18 yaş üstü 30 yetişkinin katılacağı kursların yanı sıra yüzme havuzu hafta içi 12.30-15.00 ve 17.00 – 19.00 ile hafta sonu 11.00 -19.00 saatleri arasında serbest kullanıma açık olacağı bildirildi.

Kursa katılan öğrenciler, iki hafta boyunca toplamda 8 saat sürecek eğitimler ile suya girme, su altında nefesini tutma, yüzme teknikleri ve kendi kendini kurtarma gibi temel yüzme becerilerini öğrenecekler.

Kursa başlayan öğrencileri ilk gün yalnız bırakmayan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, öğrencilere başarılar diledi. Profesyonel eğitmenler eşliğinde yüzme öğrenecek olan öğrencilere yüzmenin ve spor yapmanın yararlarından da bahseden Başkan Dalgıç, öğrencilerin yaz tatillerini verimli ve eğlenceli şekilde değerlendirmelerini istedi.

İlk dönemi 5 Temmuz'da tamamlayacak olan yüzme kursu için 2. Dönem kayıtlarının 2 Temmuz tarihinde başlayacağı, kurslara katılmak isteyenlerin 0224 554 75 54 nolu numaradan detaylı bilgi alabileceği bildirildi.

Mudanya Belediyesi, Güzelyalı Siteler Mahallesi'nde bulunan Yüzme Havuzu ile yaz sezonuna iddialı bir giriş yapıyor. Deniz Dalgıç başkanlığındaki yeni yönetim, yüzme tutkusunu gençlere ve yetişkinlere aşılamak amacıyla başlattığı kurslarla dikkat çekiyor. Kurslara katılan öğrenciler, yüzme tekniklerini öğrenirken yaz tatillerini keyifli ve öğretici bir şekilde geçirecekler. Mudanya Belediyesi'nin yüzme kurslarına gösterilen ilgi, 2. Dönem kayıtlarının başlamasıyla daha da artması bekleniyor.

BENZER HABER