DOLAR 34.08 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.38 ₺
G.ALTIN 2,833.58 ₺
BTC 61,821.66 $
ETH 2,384.89 $
BİST 9,975.61

MSB: NATO Ülkeleri Romanya'da Müşterek Harekat Gerçekleştirdi

Gündem 11
Yayınlama: 14 Temmuz 2024 Pazar 17:40 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı, NATO'nun Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi kapsamında, Türk ve diğer NATO ülkelerine ait savaş uçaklarının Romanya'da gerçekleştirdiği müşterek harekatı duyurdu.

MSB: NATO Ülkeleri Romanya'da Müşterek Harekat Gerçekleştirdi

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : p in Entity, line: 3 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Milli Savunma Bakanlığı, NATO ülkelerine ait savaş uçaklarının Romanya'da gerçekleştirdiği müşterek harekatı duyurdu. Türk Hava Kuvvetleri unsurlarının da yer aldığı bu önemli görevde stratejik işbirliği ve koordinasyon vurgulanırken, hava sahasının güvenliği için yapılan bu faaliyet uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekti.

Milli Savunma Bakanlığı, müşterek harekat görevlerinin icra edildiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunularak, "NATO’nun Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı 9 ve 10’uncu Ana Jet Üs Komutanlıklarından kalkan 4 adet F-16 ve 1 adet KC-135R uçaklarımız ile Romanya’da konuşlu RAF Eurofighter Typhoon, NATO ülkeleri İspanya ve Finlandiya Hava Kuvvetlerinden F/A-18 uçakları, Romanya hava sahasında müşterek harekât görevi icra etti" ifadeleri yer aldı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 14, 2024

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden NATO'nun Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi kapsamında yapılan müşterek harekatı duyurdu. Hava Kuvvetleri unsurlarının başarıyla gerçekleştirdiği bu görevde, NATO ülkelerinden de katılım sağlanması stratejik öneme sahipti. Türk savaş uçaklarının diğer NATO müttefikleriyle işbirliği içerisinde hareket ettiği bu operasyon, uluslararası alanda da takdirle karşılandı.

BENZER HABER