DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,863.38 ₺
BTC 62,987.60 $
ETH 2,452.58 $
BİST 9,959.84

MSB açıkladı: Son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi!

Gündem 10
Yayınlama: 27 Haziran 2024 Perşembe 13:25 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütüne yönelik son iki haftada yapılan operasyonlarda 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde başarıyla gerçekleştirilen operasyonlarla toplamda 1270 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

MSB açıkladı: Son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi!

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 8 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütüne karşı yapılan operasyonlarda son iki haftada 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Irak ve Suriye sınırındaki operasyonlar sayesinde terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. Ayrıca hudutlarda gerçekleştirilen güvenlik önlemleri sayesinde yasa dışı geçişleri engelleyen MSB, terör örgütü mensuplarına karşı kararlı bir mücadele yürütüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütüne yönelik son iki haftada yapılan operasyonlarda 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre tehditleri sınırların ötesinden başlamak üzere bertaraf etmeyi öngören terörle mücadele kesintisiz bir şekilde sürüyor.

Başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1270 oldu.

Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 PKK’lı terörist daha Habur’daki hudut karakoluna teslim oldu.

Bakanlık açıklamasında, "Pençe-Kilit Harekâtı ile bugüne kadar elde ettiğimiz alan hakimiyetini sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez operasyonlarla geliştiriyor, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyor, Irak’ın kuzeyindeki güvenlik kilidini tamamen kapatıyoruz." ifadelerine yer verildi.

HUDUTLARDA 486 ŞAHIS YAKALANDI

Yoğun, etkin ve dinamik tedbirlerle çok yönlü güvenliğin sağlandığı hudutlarda ise son iki haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 486 şahıs yakalandı, 2 bin 581 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yakalanan şahıslardan 16'sının ise terör örgütü mensubu olduğu belirlendi. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 215'e yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 62 bin 217 oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında Irak ve Suriye sınırında gerçekleştirilen operasyonlarda son iki haftada 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Türkiye'nin güvenliğini sağlamak adına terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar gerçekleştiren MSB, terör tehditlerine karşı kararlılığını sürdürüyor. Hudutlarda yapılan güvenlik önlemleri ve etkin tedbirler ile yasa dışı geçişleri engelleyen bakanlık, terör örgütlerinin faaliyet alanlarını daraltmaya devam ediyor.

BENZER HABER