DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,858.46 ₺
BTC 62,981.32 $
ETH 2,452.33 $
BİST 9,913.70

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı

Eğitim 9
Yayınlama: 28 Haziran 2024 Cuma 11:02 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunu yayımladı. Kılavuz, merkezi ve yerel yerleştirme süreçlerini, yerleştirme tercihleri, nakil işlemlerini ve depremzede öğrencilere yönelik ayrıcalıkları detaylarıyla ele alıyor. Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz 2024 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, tüm öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren detayları içeriyor. Merkezi ve yerel yerleştirme süreçlerinin yanı sıra depremzede öğrencilere sağlanan ayrıcalıklar da kılavuzda yer alıyor. Yapılan duyuruya göre, yerleştirme sonuçları 22 Temmuz 2024 tarihinde resmi web sitesinden erişime açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 Yılı “Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu”nu yayımladı.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunu yayımladı.

Kılavuzda merkezî ve yerel yerleştirme nasıl yapılacağı, tüm öğrencilerin mi yerel yerleştirme tercihi yapacağı, nakillerin kaç dönem süreceği gibi sorular yanıt bulurken, depremzede öğrencilere pozitif ayrımcılığın detayları konusunda da açıklık getirildi. 

Yerleştirme sonuçlarının 22 Temmuz 2024 tarihinde bakanlığın, www.meb.gov.tr adresinde ilan edileceği duyuruldu.

Söz konusu kılavuza ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu; öğrenciler, veliler ve eğitim camiası tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kılavuz, öğrencilerin gelecek eğitim hayatlarında alacakları yerin belirlenmesinde büyük öneme sahip olacak. Merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme tercihlerinin yanı sıra nakil süreçlerine dair detaylar ve depremzede öğrencilere yönelik ayrıcalıkların açıklanması, velilerin ve öğrencilerin kılavuzu yakından takip etmelerini gerektiriyor. Ayrıca, yerleştirme sonuçlarının erişime açılacağı tarih bakanlık tarafından duyurulduğuna göre, ilgili tarafların ilgili tarihi takip etmeleri ve sonuçları öğrenmeleri önem taşıyor.

BENZER HABER