DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.13 ₺
STERLIN 45.48 ₺
G.ALTIN 2,877.36 ₺
BTC 62,998.87 $
ETH 2,453.02 $
BİST 9,900.25

Mersin Büyükşehir'den Üreticilere Tarım Eğitimi

YaşamYerelMersin 10
Yayınlama: 20 Haziran 2024 Perşembe 17:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destek ve teşvik projeleriyle üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. Silifke ilçesinde Çaltıbozkırlı üreticilere verilen eğitimde sulama teknikleri ve modern tarım yöntemleri ele alındı.

Mersin Büyükşehir'den Üreticilere Tarım Eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin bilgilendirme eğitimi için harekete geçti! Silifke ilçesinde yapılan eğitimde modern tarım tekniklerini öğrendiler.

Tarımsal destek ve teşvik projeleri ile üreticilerin yanında olmayı sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin daha etkin bir şekilde üretim yapması için de eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilerden gelen talep üzerine Silifke İlçesi’ne bağlı Çaltıbozkırlı üreticilere eğitim düzenledi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından tarihi Çaltıbozkır Sina İlkokulu’nda verilen eğitim kapsamında üreticilere; arazi yapısı ve su ilişkisi, toprakta yeterli suyun kullanılmasının önemi, sulama sistemlerinin kullanımı, bitkilerde sulama ihtiyacı ve su tüketimi, drenaj ve sulama teknikleri hakkında bilgi verildi.

Daha önceleri geleneksel yöntemlerle tarım yapan ve son 10 yıldır Çaltıbozkır’da sulu tarıma geçen üreticiler, verilen eğitimler sayesinde yanlış yapılan yöntemlerin aksine tarımda ihtiyaç duyulan modern sistemlerin kullanılmasının gerekliliklerinin, avantajlarının önemine ilişkin yeni bilgiler edindi.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çaltıbozkırlı üreticilere tarım eğitimi vererek modern tarım pratiklerini benimsemelerine yardımcı oldu. Eğitimde sulama sistemleri, bitkilerde sulama ihtiyacı ve daha fazlası ele alındı, böylece üreticiler daha verimli ve sürdürülebilir tarım yapma imkanı buldular.

BENZER HABER