DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Mardin Artuklu İlçesinde Tek Kulak Burun Boğaz Doktoru Üzerine Vatandaşlar Çığlık Şiddeti

GündemYerelMardin 9
Yayınlama: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:12 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Mardin Artuklu ilçesindeki 200 bin kişilik nüfusa hizmet veren hastanede yalnızca bir Kulak Burun ve Boğaz doktorunun olması, vatandaşları haftalarca sıra beklemeye mahkum bırakıyor. Birçok hasta, randevu almak için Kızıltepe ve Midyat hastanelerine yönelirken, bazıları ise özel sağlık kurumlarına gitmek zorunda kalıyor. Bu durum ayrıca Radyoloji doktoru eksikliğinden kaynaklanan ultrason sıra sıkıntısını da beraberinde getiriyor.

Mardin Artuklu İlçesinde Tek Kulak Burun Boğaz Doktoru Üzerine Vatandaşlar Çığlık Şiddeti

Mardin Artuklu ilçesindeki 200 bin kişilik nüfusa hizmet veren hastanede yalnızca bir Kulak Burun ve Boğaz doktorunun olması, vatandaşları çaresiz bırakıyor. Vatandaşlar, haftalarca sıra beklemekten bıkmış durumda. Vahim durumu ifade eden bir vatandaş, 'Bir tane doktor yetmiyor, yetkililer bu sorunu bir an önce çözmeli' dedi. Haberlerin devamı için tıklayın.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Doktoru sıkıntısı yaşanıyor.

MARDİN (İGFA) - 200 bin nüfuslu Mardin Artuklu ilçesinde hastanede sadece bir Kulak Burun Boğaz Doktoru  hizmet verirken, vatandaşlar randevu ve sıra almak için haftalarca beklemek zorunda kalıyor.
Hal böyle olunca vatandaşlar Kızıltepe ve Midyat devlet hastanelerinden randevu alabilmek için uğraşırken, bazı hastalar ise özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca Radyoloji doktoru sıkıntısı nedeniyle hastalara 2 veya 3 ay için ultrason sırası verildiği ifade ediliyor.  


Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinden bir haftadır randevu alamadığını belirten Felek İder adlı vatandaş, hastanede bir tane Kulak Burun ve Boğaz doktoru hizmet verdiği için günlerdir sıra alamadığını söyledi.
Hastaneye gidip bizzat randevu talep ettiğini ancak yine sıra verilmediğini için muayene olmadan geri döndüğünü anlatan İder,” MHRS’den randevu alamadım. Kulağımı muayene etmek için Midyat Devlet Hastanesine başvurmak zorunda kaldım. Sıra verirlerse 60 km yol kat edip oraya gidip muayene olacağım. Vatandaşlar perişan doktora muayene olabilmek için haftalarca randevu veya sıra beklemek zorunda kalıyor. Bir tane doktor yetmiyor. Yetkililerin bu olaya el atıp bu sorunu bir an önce çözmelerini bekliyoruz” dedi.
Bu arada Mardin Eğitim ve Araştırma hastanesinde birçok branşta doktor eksikliği bulunduğu vatandaşlar ise muayene için randevu alabilmek için günlerce beklemek zorunda kaldığı ifade edildi.

Mardin Artuklu ilçesindeki tek Kulak Burun ve Boğaz doktorunun yetersizliği nedeniyle vatandaşlar mağdur durumda. Birçok hasta, muayene olabilmek için uzun süreler randevu ve sıra beklemek zorunda kalıyor. Gelişmiş sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar, ilgili yetkililer tarafından dikkate alınarak çözüme kavuşturulmalıdır.

BENZER HABER