DOLAR 34.09 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.32 ₺
G.ALTIN 2,841.19 ₺
BTC 61,806.97 $
ETH 2,384.32 $
BİST 9,975.61

Kumar Bağımlılığı Bursa'da Bir Vatandaşı Kurtardı

YaşamYerelBursa 3
Yayınlama: 12 Ağustos 2024 Pazartesi 14:11 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri haline gelen kumar bağımlılığı, Bursa'da bir vatandaşı etkiledi. Kumar bağımlılığı, dünya genelinde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkarken, Bursa'da bir birey, kumar bağımlılığından kurtulmanın zorlu ancak başarılı bir süreç olduğunu vurguladı.

Kumar Bağımlılığı Bursa'da Bir Vatandaşı Kurtardı

Ülkemizin en büyük sorunları arasında yer alan kumar bağımlılığı, Bursa'da etkisini göstermeye devam ediyor. Online kaçak illegal oyunlar ülke gündeminde yer alırken, bir vatandaş kumar bağımlılığından başarıyla kurtuldu. İşte detaylar...

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri haline gelen kumar bağımlılığı, kendini geliştirmeye devam ederken, online kaçak illegal oyunlarda ülke gündemini sarmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Dünya Sağlık Örgütüne göre, yetişkinler arasındaki kumar oynama bozukluğunun yaygınlığı %0.1 ile %5.8 arasında değişmektedir. Yılda yaklaşık 350 milyon kişi problemli kumar oynama davranışı sergilemektedir.

Ülkemiz ise kumar bağımlılığında 3. sırada yer alıyor.

Bursa’da bir vatandaş kumar bağımlılığından yeni kurtulduğunu vurgularken Herkes Duysun ekibine şu ifadelerde bulundu:

“Bundan önceki hayatımda kumar bağımlısıydım. Aldığım paranın bir çoğunu kumar oynamaya harcıyordum. Öğrencilik hayatım yeni bittiğinde, para kazanmaya başladığım vakit önceliğim kumar oldu. Kumardan kurtulmak için zorlu bir süreçten gelsem de sonu rahatlatıcı oldu.”

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, kumar bağımlılığı dünya genelinde önemli bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle ülkemizde de endişe verici düzeyde artan kumar bağımlılığı, bireyleri ve aileleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ancak Bursa'da yaşanan bu olumlu hikaye, umut ışığı olmayı sürdürüyor. Kumar bağımlılığından kurtulan vatandaşın tecrübeleri, diğer bağımlılara da ilham olabilir ve farkındalık yaratmaya katkı sağlayabilir.”

BENZER HABER