Konya Karatay'da spor rüzgarı esiyor! Karatay Belediyespor Kulübü İşitme Engelliler Güreş Takımı, Sivas'ta düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda destan yazdı. Gençler ve yıldızlar kategorilerinde elde edilen şampiyonluklar, ikincilikler ve takım halinde kazanılan dereceler, Karatay'ı gururlandırdı. Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu muhteşem başarıya imza atan sporcuları ve kulüp yöneticilerini makamında ağırlayarak tebriklerini iletti. Karatay'ın adını zirveye taşıyan bu genç yeteneklere destek sözü veren Başkan Kılca, gelecekte de sporun ve sporcuların yanında olacaklarını vurguladı.
Karatay Belediyespor Kulübü İşitme Engelliler Güreş Takımı, 17-20 Nisan 2025 tarihlerinde Sivas’ta düzenlenen İşitme Engelliler Rıza KESKİN Gençler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na 12 sporcuyla katılarak büyük başarılar elde etti. Gençler Serbest Stil’de Muhittin Kolçak 125 kg’da Türkiye şampiyonu olurken, Mehmet Vural 60 kg’da Türkiye ikincisi oldu. Takım halinde ise Gençler Serbest Stil’de Türkiye üçüncülüğü kazanıldı. Ayrıca Muhittin Kolçak, Gençler Grekoromen Stil’de 130 kg’da ikinci oldu. Büyükler Serbest Stil kategorisinde ise Mustafa Dölek 57 kg’da, Mehmet Dölek 65 kg’da, Murat Mert İnan 86 kg’da, Ömer Çek 97 kg’da ve Cuma Sarıgül 125 kg’da Türkiye beşincisi oldu. Büyükler Grekoromen Stil’de ise takım halinde Türkiye üçüncülüğü elde edildi.
Başarıların ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şampiyon güreşçileri ve Karatay Belediyespor Kulübü yöneticilerini makamında ağırladı.
Sporcuları tek tek tebrik eden Başkan Kılca, Karataylı gençlerin ilçeyi gururla temsil ettiğini belirterek, hedeflerinin Karatay’dan milli takımlarımıza sporcular yetiştirmek, gençlerimizi spora yönlendirmek ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyledi. Başkan Hasan Kılca, elde ettikleri başarılarla Karatay’ın gururu olan sporcuları ödüllendirerek, desteklerinin artarak süreceğini belirtti.
Karatay Belediyespor İşitme Engelliler Güreş Takımı, Sivas'taki Türkiye Şampiyonası'nda sergilediği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. Muhittin Kolçak şampiyon olurken, Mehmet Vural ikinci oldu ve takım halinde üçüncülük kazanıldı. Büyükler kategorisinde de önemli dereceler elde eden sporcular, Karatay'ın gururu oldu. Belediye Başkanı Kılca, sporcuları tebrik ederek ödüllendirdi ve desteklerinin devam edeceğini belirtti. Karatay Belediyesi'nin spora yaptığı yatırımlar ve sporculara verdiği destek, bu başarıların arkasındaki en önemli etkenlerden biri olarak öne çıkıyor.