DOLAR 34.17 ₺
EURO 38.22 ₺
STERLIN 45.72 ₺
G.ALTIN 2,914.46 ₺
BTC 65,893.93 $
ETH 2,695.86 $
BİST 9,777.46

Konya'da İrfan Medeniyeti Merkezi'nden 4 Ton Aşure Şöleni

GündemYerelKonya 9
Yayınlama: 28 Temmuz 2024 Pazar 09:04 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, beş asır öncesinde tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişen ve dağıtılan aşure geleneğini yaşatıyor. Mevlana Türbesi'nde gerçekleştirilen aşure kaynatma etkinliğine Konya Valisi, Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya'da İrfan Medeniyeti Merkezi'nden 4 Ton Aşure Şöleni

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, tarihi aşure geleneğini canlandırarak Mevlana Türbesi'nde unutulmaz bir etkinliğe imza attı. Vali, Belediye Başkanı ve vatandaşlar bir araya gelerek 4 ton aşure paylaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, beş asır öncesinde tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişen ve dağıtılan aşure geleneğini yaşatıyor.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi (İRFA) Aşure Günü dolayısıyla 4 ton aşure kaynatarak ikram etti.

Mevlana Türbesi’ndeki “Tekke’de Aşure Kaynatma” programına; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu Postnişini Mehmet Fatih Çıtlak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, aşurenin paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden olduğunu belirterek, beş asırlık tekke ve asitane bahçelerinde aşure kaynatma geleneğini yaşatan İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Beş asır öncesinde, tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişen ve dağıtılan aşure geleneği yeniden aynı usulle gerçekleştirildi.

Mevlana Türbesi’nde ocaklardaki aşure, Mevlid-i Şerif ve zikirlerle gün boyu altı harlanmış kazanlarda kaynatıldı. Hazırlanan 4 ton aşure Konyalılara ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, Aşure Günü dolayısıyla “Huzur-ı Pir’de Aşure” başlığıyla düzenlenen etkinliğe muharrem ilahileriyle eşlik etti.

Konya'da yapılan tarihi aşure şöleni, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi'nin öncülüğünde unutulmaz bir anıya dönüştü. Beş asırlık geleneği yaşatma misyonuyla hareket eden merkez, aşurenin dayanışma ruhunu Mevlana'nın türbesinde canlandırdı. Katılımcılar, aşure geleneğine şahitlik ederken manevi bir atmosferde buluştular.

BENZER HABER