DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.50 ₺
G.ALTIN 2,878.50 ₺
BTC 62,972.65 $
ETH 2,452.00 $
BİST 9,900.25

Konya'da Gençler Spora Teşvik Ediliyor - İlçe Spor Şenlikleri Devam Ediyor

YaşamYerelKonya 6
Yayınlama: 15 Ağustos 2024 Perşembe 13:07 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez dışındaki 9 ilçede gerçekleştirilen spor şenlikleri, gençlerin spor yapmaya teşvik edilmesini sağlıyor. Başkan Altay, sporun gençler arasında ilgi gördüğünü belirtirken, şenliklerle sosyal becerilerin geliştirilmesine katkı sağlanıyor.

Konya'da Gençler Spora Teşvik Ediliyor - İlçe Spor Şenlikleri Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, gençleri spora teşvik etmek amacıyla ilçelerde düzenlediği spor şenlikleri ile dikkat çekiyor. Başkan Altay, gençlerin sosyal becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayan etkinliklerle ilgili büyük memnuniyet ifade ediyor. Yaz tatilinin sonuna yaklaşılırken Konya'da spor ve eğlencenin buluştuğu şenlikler, gençler arasında büyük ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez dışındaki 9 ilçede spor şenlikleri gerçekleştiriliyor.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve yeni nesillere sporu sevdirmek amacıyla ilçelerde başlattıkları spor şenliklerinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Büyükşehir olarak 28 ilçede Yaz Spor Okulları düzenleyerek 8 bin öğrenciye 26 branşta eğitimlere devam ettiklerini belirten Başkan Altay, düzenledikleri İlçe Spor Şenliklerinin de spora olan ilginin artmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Spor şenlikleri sayesinde çocukların ve gençlerin spor yapmanın keyfini yaşarken, aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirme fırsatı bulduğunu kaydeden Başkan Altay, “Yaz tatilinin sonuna yaklaştığımız bugünlerde çocuklarımız okullar başlamadan stres atarak tatilin son günlerinin keyfini çıkarıyor. Şenliklerimiz, sadece spor yapmayı değil, aynı zamanda çocuklarımızın sosyal becerilerini ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Tüm çabamız ve gayretimiz yarınlarımızın teminatı evlatlarımızın mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için” ifadelerini kullandı.

SPOR ŞENLİKLERİ 31 AĞUSTOS’A KADAR 9 İLÇEDE ÇOCUKLARLA BULUŞACAK 

Kulu, Beyşehir ve Cihanbeyli’de gerçekleşen ve her ilçede iki gün süren Konya Büyükşehir Belediyesi İlçe Spor Şenlikleri, 31 Ağustos’a kadar; Ereğli, Ilgın, Karapınar, Seydişehir, Çumra ve Akşehir’de de çocuklarla buluşacak. İlçe Spor Şenlikleri’nde; farklı branşlarda spor yarışmaları, ahşap oyunlar, şişme oyunlar, yüz boyama, tişört boyama gibi çeşitli etkinlikler yer alırken organizasyona katılan çocuklar hem eğleniyor hem de sürpriz hediyeler kazanıyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin spora teşvik edilmesi ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla ilçelerde düzenlediği spor şenlikleriyle beğeni topluyor. Başkan Altay, spora ilginin artması ve gençlerin sosyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayan bu etkinliklerin önemine vurgu yapıyor. Çocuklar ve gençler yarınlarının teminatı olarak gördüğümüz vurgusuyla yapılan şenlikler, 31 Ağustos'a kadar 9 ilçede devam edecek, çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak.

BENZER HABER