DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,863.38 ₺
BTC 62,987.60 $
ETH 2,452.58 $
BİST 9,959.84

Kocaeli'de Duraklı ve Alihocalar Mahalleleri Yeni Köprü ile Birbirine Bağlanıyor

YaşamYerelKocaeli 7
Yayınlama: 9 Ağustos 2024 Cuma 10:30 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Duraklı Mahallesi ile Alihocalar Mahallesini ayıran dere üzerine inşa ettiği 46 metre uzunluğundaki köprü ile iki mahalleyi birbirine bağlamaya hazırlanıyor. Köprüdeki çalışmalar devam ederken, Alihocalar köprüsü ve bağlantı yolları kapsamında 271 metre uzunluğunda yol ve dere ıslah çalışmaları da sürüyor.

Kocaeli'de Duraklı ve Alihocalar Mahalleleri Yeni Köprü ile Birbirine Bağlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Duraklı ve Alihocalar mahallelerini birbirine bağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Körfez'de dere üzerine inşa edilen 46 metre uzunluğundaki köprü, mahallelilerin hayatını kolaylaştıracak. Alihocalar köprüsü ve bağlantı yollarında yapılan hummalı çalışmalar sayesinde, 271 metre uzunluğundaki yol ve dere ıslah çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Duraklı Mahallesi ile Alihocalar Mahallesini ayıran dere üzerine yapımı süren köprüde çalışmalarını sürdürüyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol ve köprü yapımı, üst yapı yenileme ve düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda Büyükşehir, Körfez Duraklı Mahallesi ile Alihocalar Mahallesini ayıran dere üzerine köprü inşa ederek iki mahalleyi birbirine bağlayacak. Söz konusu köprü 46 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğinde olacak.

Köprüde 24 adet kiriş montajlarının tamamlanması sonrasında panel montajı ve köprü yaklaşım yolunda terasman çalışmaları yapılıyor.

 

İKİ MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Körfez’de iki mahalleyi birbirinden ayıran dere üzerindeki köprünün kullanım ömrünün tamamlanması sebebiyle inşa edilen yeni köprü ve bağlantı yolu için hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 2 açıklıklı Alihocalar köprüsü ve bağlantı yolları kapsamında 271 metre uzunluğunda yol ve dere ıslah çalışması yapılacak. 14 bin metreküp kazı ve 2 bin 200 metreküp dolgu çalışmasının yapıldığı köprü için bin 730 ton plent miks temel, 1.400 ton asfalt serimi, 2 bin metreküp beton 185 ton demir, 5,5 ton yaya korkuluğu, 1.700 metreküp taş duvar, 500 metreküp blokaj ve 270 metrekare pere imalatı gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hız kesmeden devam eden altyapı çalışmaları kapsamında, Körfez Duraklı Mahallesi ile Alihocalar Mahallesi arasında yeni bir köprü inşa ediliyor. Yapımı süren köprü, mahalleler arasındaki ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra bölgenin trafik sorununu da büyük ölçüde çözecek. Alihocalar köprüsü ve bağlantı yollarında yapılan hummalı çalışmaların tamamlanması ile birlikte bölge sakinlerinin konforlu ve güvenli bir ulaşım hizmetine kavuşması hedefleniyor.

BENZER HABER