DOLAR 34.09 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.34 ₺
G.ALTIN 2,841.32 ₺
BTC 61,803.89 $
ETH 2,384.20 $
BİST 9,975.61

Kocaeli İtfaiyesi, Sanayi Kuruluşlarının Acil Durum Ekiplerine Eğitim Veriyor

GündemYerelKocaeli 4
Yayınlama: 23 Mart 2024 Cumartesi 11:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangın ve benzeri acil durumlarda vatandaşlara yardım etmekle kalmıyor, aynı zamanda olası acil durumları önlemek için eğitim ve denetim faaliyetlerini sürdürüyor. KOBİTEM tarafından verilen eğitimlerde teorik ve uygulamalı konular işleniyor, MES Makine Elektrik Kimya Sanayi A.Ş. ve AKPLAS Plastik gibi firmaların personellerine Acil Durum Ekip Eğitimi sağlanıyor.

Kocaeli İtfaiyesi, Sanayi Kuruluşlarının Acil Durum Ekiplerine Eğitim Veriyor

Kocaeli İtfaiyesi, sanayi kuruluşlarının acil durum ekiplerine verdiği eğitimlerle dikkat çekiyor! Yangın ve benzeri olaylarda hazır olmak için yapılan eğitimler hayati önem taşıyor. KOBİTEM'in teorik ve uygulamalı eğitimleri sanayi çalışanlarına acil durum müdahalesinde yardımcı oluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı sanayi kuruluşlarının acil durum ekiplerine eğitim veriyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sadece yangın ve benzeri acil durumlarda vatandaşlarımızın yardımına koşmakla kalmıyor, olası bir olay öncesinde can ve mal kayıplarını engellemek amacıyla denetim ve eğitim faaliyetlerine de devam ediyor. Kocaeli’de meydana gelebilecek yangın ve benzeri acil durumlar öncesinde vatandaşların ve çalışanların eğitilmesi hayati önem arz ediyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM) tarafından bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Dilovası ilçesinde kurulu bulunan MES Makine Elektrik Kimya Sanayi A.Ş. ve AKPLAS Plastik firması personellerine yönelik Acil Durum Ekip Eğitimi verildi.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER

KOBİTEM eğitmenlerince teorik ve pratik olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde; Yanma ve yangın, Yangın Yerindeki Tehlikeler, Söndürme Maddeleri ve Söndürme Teknikleri başta olmak üzere çeşitli konularda bilgiler sunuldu. Uygulamalı aşamada ise akaryakıt yangınına taşınabilir yangın söndürücüler ve hortum dolaplarının kullanımı konuları işlenerek yangına müdahale edildi.

Kocaeli İtfaiyesi, sadece yangın durumlarında değil, olası acil durumları engellemek için de önemli bir rol üstleniyor. KOBİTEM'in verdiği eğitimlerle vatandaşlar ve çalışanlar gerekli bilgi ve becerilere sahip oluyor. Bu tür eğitimlerin yaygınlaşması, acil durumlarda can ve mal kaybını minimum düzeye indirmek adına büyük bir adım.

BENZER HABER