DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Kocaeli Derince'de Yükselen Tarihi Cemevi! Hızla Şekilleniyor

YaşamYerelKocaeli 3
Yayınlama: 17 Nisan 2024 Çarşamba 12:38 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Derince Sopalı Mahallesinde inşasına başladığı 5 katlı Cemevi, hızla yükseliyor. Betonarme işleri tamamlanan binada mekanik işler sürerken, her ihtiyaca cevap verecek donanıma sahip olacak.

Kocaeli Derince'de Yükselen Tarihi Cemevi! Hızla Şekilleniyor

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yükselen 5 katlı Cemevi hızla şekilleniyor! Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Derince Sopalı Mahallesi Cemevi, vatandaşlara sosyal ve kültürel anlamda yeni bir buluşma noktası olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Derince Sopalı Mahallesinde inşasına başladığı Cemevi, hızla inşa ediliyor

KOCAELİ (İGFA) - Şehre kazandırdığı yeni yapılarla vatandaşların sosyal ve kültürel anlamda bütünleşmesine katkıda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamdaki mekanların inşasını sürdürüyor. Kocaeli genelinde ibadethanelere her türlü desteği veren Büyükşehir, Derince’de inşa edilen Cemevi inşasında önemli mesafe kat etti.

Derince Sopalı Mahallesinde 5 katlı olarak inşa edilen Cemevinde ilerleme oranı %33. Betonarme işleri tamamlanan binanın bodrum ve zemin katında elektrik borulama çalışması tamamlandı. 2 kat duvar imalatı ile mekanik işler devam ediyor. Binanın çatı katında ise çelik imalatları yapılıyor.

HER İHTİYACA CEVAP VERECEK

5 katlı olarak inşa edilen Cemevinin bodrum katında cenaze alanı, kazan dairesi, bay abdesthane, temizlik odası, morg, gasilhane, eneji odası, mekanik odası, bay bayan tuvalet yer alıyor. Zemin katında yemekhane, mutfak, 2 adet asansör, ürün satış, fuaye alanı, güvenlik, idari ofis, lavabo, 1. katta ofis, kütüphane, depo, sekretarya, yönetici odası, idari ofis, başkan odası, dede odası, 2. katta konferans salonu, kulis, eğitim salonu, reji odası, 3. katta ise cem salonu bay- bayan cem girişi, lokma odası bulunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince Sopalı Mahallesi'nde inşa edilen Cemevi, 5 katlı bir yapı olarak tasarlanmıştır. Binada cenaze alanı, yemekhane, kütüphane, konferans salonu gibi çeşitli fonksiyonlar bulunmaktadır. Derince'nin yeni simgelerinden biri olacak olan Cemevi, şehre önemli bir değer katacaktır.

BENZER HABER