DOLAR 34.30 ₺
EURO 36.98 ₺
STERLIN 44.31 ₺
G.ALTIN 2,996.07 ₺
BTC 67,152.19 $
ETH 2,618.86 $
BİST 8,714.69

Kayseri Büyükşehir Belediyesi RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda Çim Serimi Çalışmalarına Başladı

GündemYerelKayseri 11
Yayınlama: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 12:13 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yeni sezon hazırlıkları kapsamında, Kayserispor'un maçlarını oynadığı RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda çim serimi işlemleri başladı. UEFA ve FIFA standartlarına uygun sahada yapılan çalışmaların detayları; saha sıyırma, kot düşürme, temiz kum çekme, ve lazer tesviye makinesi ile beşik çatı formatına getirme işlemlerini içeriyor. Çim serimi işlemleri 4 gün sürecek ve kök salma süreci için 1 hafta dinlendirme yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda Çim Serimi Çalışmalarına Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni sezon öncesi Kayserispor'un maçlarına ev sahipliği yapan RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda büyük bir değişim çalışmasına hızla başladı. UEFA ve FIFA standartlarına uygun saha hazırlığı, saha sıyırma, temiz kum çekme ve lazer tesviye makinesi ile beşik çatı formatına getirme işlemleriyle devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin spor alanındaki liderliği ve çabaları bir kez daha gözler önüne seriliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yeni sezon hazırlıkları kapsamında şehrin markası Kayserispor’un maçlarını oynadığı RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda çim serimi çalışması yapıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından UEFA ve FIFA standartlarına uygun olarak hazırlanan ve birçok testi başarılı şekilde geçen sahada çim serimi işlemlerine başlandı. 

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Kayseri’nin spor şehri haline gelmesi için gayretlerini ve çalışmalarını sürdüren ve Kayseri’ye ACES Europe Derneği tarafından 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporun ve sporcunun yanında yer almaya devam ediyor. 

Buna göre Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yeni sezon hazırlıkları kapsamında şehrin markası Kayserispor’un maçlarını oynadığı RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda çim serimi işlemlerine başlandı. 

Çalışmalar kapsamında saha sıyırma işlemleri ile başlanarak mevcut kotun 25 santimetre altına inilen bu işlem bir hafta devam etti.  

Öte yandan sonrasında ise temiz kum çekim işlemi yapılarak, bu şekilde saha seviyesi 10 santimetre düşürüldü ve lazer tesviye makinesi ile saha beşik çatı formatına getirildi. 

ÇİM SERİMİ İŞLEMLERİ DÖRT GÜN SÜRMESİ PLANLANIYOR

Dört gün sürmesi planlanan gübreleme ve çim serme işlemi sonrasında çimlerin kök salması için 1 hafta dinlendirilerek gözlemlenecek. Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından sahada HYBRIT sistem çalışmaları yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, spor alanında yapılan yatırımlarla sadece şehir halkının değil, spor camiasının da takdirini kazanmaya devam ediyor. RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda gerçekleştirilen çim serimi çalışmaları, sahanın uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Sporun ve sporcuların desteklenmesi, Kayseri'nin spor şehri haline gelmesi için yapılan bu çalışmalar, şehrin markası Kayserispor'a da büyük bir ivme kazandıracak.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code