DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.38 ₺
G.ALTIN 2,865.37 ₺
BTC 62,989.26 $
ETH 2,452.64 $
BİST 9,923.93

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda Narkotik Operasyonunda 244 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

GündemYerelEdirne 8
Yayınlama: 2 Temmuz 2024 Salı 18:17 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen iki araca yapılan narkotik operasyonda yaklaşık 244 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında, tırlar X-ray taramasına alındı, detaylı aramalar sonucunda uyuşturucu madde bulundu. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda Narkotik Operasyonunda 244 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleşen büyük çaplı narkotik operasyonu ile ilgili şaşırtıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda, Kapıkule'de uyuşturucuya geçit verilmediğini gösteren olayda, 244 kilogram esrar ele geçirildi. Detaylar şimdi haberimizde!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Türkiye’ye giriş yapmak için gelen iki araca yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 244 kilogram esrar ele geçirildi.

EDİRNE (İGFA) - Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından sürdürülen narkotik risk analizleri kapsamında, Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen iki tır riskli görülerek mercek altına alındı.

Gümrüklü sahadaki hareketleri anbean izlenen tırlar Ticaret Bakanlığı sistemleri üzerinden analiz edilerek takip derinleştirildi.

X-ray taramasında şüpheli alanlar tespit edilen tırlar üzerinde Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ekipleri tarafından dikkatli ve detaylı arama gerçekleştirildi. Narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı arama ve kontroller neticesinde, araçların farklı noktalarına ve yasal yükün içerisine profesyonelce gizlenmiş vaziyette yaklaşık toplam 244 kilogram esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

Her iki yakalamaya ilişkin soruşturma, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin hassas çalışmaları sonucunda Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleşen narkotik operasyonu, Türkiye'nin uyuşturucu kaçakçılığına karşı kararlı mücadelesini bir kez daha ortaya koydu. Operasyonla ilgili yapılan detaylı aramalarda tırların yasal yüklerinin altına gizlenmiş 244 kilogram esrar ele geçirilmesi, ticaret yoluyla yapılan uyuşturucu taşımacılığının ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma ile olayın boyutları da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

BENZER HABER